Negen jubilarissen in het zonnetje bij Muziekvereniging Concordia


NOORDIJK – Het is lang genoeg stil geweest in Noordijk, vonden ze bij Concordia. De muziekvereniging doorbrak daarom zaterdag de stilte met het donateursconcert. Met nieuwe nummers, een nieuwe locatie en enkele nieuwe gezichten. Na vele tientallen jaren op speelde Muziekvereniging Concordia op een nieuwe locatie, de Oale Schole. In het tachtigjarige bestaan van de vereniging werden bijna alle concerten gegeven bij Café Hassink.

265 jaar muzikale ervaring
Behalve de muziek werden er ook negen jubilarissen gehuldigd. Er was 265 jaar muzikale ervaring te vieren. Hermien Steenman en Dick Boomkamp spanden de kroon met hun vijftigjarige lidmaatschap van het orkest. Een mijlpaal die zeker gevierd dient te worden. Steenman werd lid in een tijd dat dames bij een orkest zeker geen gemeengoed was. Zij speelt al die jaren al klarinet. Collega-houtblazer Boomkamp etaleert nog altijd met veel plezier zijn kunnen op de saxofoon.

Veertig jaar geleden begon Gerrie Hietbrink bij Concordia op de hoorn. Zij gaat samen met collega Gerry steevast de muzikale uitdagingen aan. Daarnaast hebben deze dames het ook erg gezellig. Er vieren maar liefst vier leden hun 25-jarig jubileum. Twee daarvan zijn de gebroeders Jos en Hans Groothornte. De eerste drumt in het orkest en de tweede speelt trompet. Ook in de familie van Ans Ebbekink neemt de muziekvereniging een voorname plaats in. Zij drumt, na een korte onderbreking, weer wekelijks bij de drumband. Moeder Erna (25 jaar) en zoon Tim Hietbrink (12,5 jaar) slaan ook gezellig hun partijtje mee met de drumband, beide met verschillende instrumenten. Erna op de grote trom, tamboerijn, bekken en alles wat de drumband maar nodig heeft, Tim leeft zich graag uit op de kleine trom, percussie, de pauken of kruipt achter het drumstel. En dat Concordia een echte familievereniging is, bewijst ook de laatste jubilaris, Gerie Hoekstra. Zij is er 12,5-jaar, speelde op fluit en trompet, maar nu alweer een aantal jaren op de altsax. Kwam zij zelf al uit een muzikale familie, nu speelt haar hele gezin in het orkest.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven