Nieuwe locaties voor langduriger opvang Oekraïense vluchtelingen

BERKELLAND – De afgelopen periode hebben we gebruik gemaakt van tijdelijke gemeentelijke opvanglocaties voor vluchtelingen bij Hampshire hotel Avenarius in Ruurlo, de voormalige Gereformeerde kerk in Geesteren en vakantiepark Capfun Het Eibernest in Eibergen. Deze opvang was voorzien tot Hemelvaart. De vluchtelingenstroom neemt nog steeds toe. Daarom moeten wij opvang regelen voor langere tijd. Er zijn inmiddels afspraken gemaakt met eigenaren en/of verhuurders van verschillende panden voor opvang van Oekraïense vluchtelingen voor minimaal 1 jaar.

Het gaat om de locaties:

Borculo
Woongebouwen Koren Vier, Lange Dreef (Leostichting), 80 plekken

Ruurlo
La Fontaine (oude postkantoor), Julianaplein 8, 16 plekken

Haarlo
Burgers Inn (voormalig hotel), Eibergseweg 49, 17 plekken

Eibergen
Pastorie RK kerk, Grotestraat 88a, 10 plekken
In totaal zijn er dan vanaf Hemelvaart 123 plekken in de gemeentelijke opvang beschikbaar.

Voormalige kerk Geesteren alleen nog crisisnoodopvang locatie
Vanaf Hemelvaart zal de voormalige kerk in Geesteren niet meer bezet zijn met vluchtelingen. Deze locatie wordt nog wel stand-by gehouden, mocht het onverhoopt nodig zijn voor crisisnoodopvang.

Voormalige Assinklocatie in Neede in beeld voor onderwijs
De voormalige Assinklocatie aan de Julianastraat 12 in Neede is in beeld als onderwijslocatie voor Oekraïense kinderen tussen de 6 en 18 jaar. Op dit moment lopen er gesprekken met de schoolbesturen.

Burgemeester Joost van Oostrum: “Helaas is er nog geen zicht op een spoedig einde van de oorlog in Oekraïne. Tot die tijd blijven wij ons, samen met de vele vrijwilligers, richten op een hartelijke ontvangst en opvang van alle vluchtelingen die in Berkelland een veilig onderkomen zoeken.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven