Ravage na brand in berg oud ijzer in Eibergen

EIBERGEN – De grote brand in een berg oud ijzer bij een recyclingbedrijf in Eibergen heeft zondag voor een ravage gezorgd. De nabijgelegen N18 werd tijdelijk afgesloten vanwege het vuur, waarbij niemand gewond is geraakt.

Buitenterrein
De brand op het buitenterrein bij het recyclingbedrijf aan de Ballastweg ontstond rond 12.15 uur in een stapel oud ijzer op het buitenterrein. De brandweer rukte grootschalig uit om het vuur te bestrijden, waarbij ook Grip 1 werd afgekondigd. De hoop oud ijzer werd met behulp van kranen uit elkaar getrokken, zodat brandweerlieden bij de brandhaarden konden komen.

Vanwege de rookontwikkeling werd de N18 gedeeltelijk afgesloten door Rijkswaterstaat, tussen Eibergen en Groenlo. Ook werd omwonenden aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden. Brandweerlieden zijn ook na het doven van het vuur nog een tijdlang bezig geweest met nablussen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven