Scholen uit de gemeente Hengelo, Twenterand en Berkelland strijden tegen textielafval


BERKELLAND – Tien basisscholen uit gemeente Hengelo, Twenterand en Berkelland doen van 16 mei tot en met 9 juni mee met de Textiel Race. De Textiel Race is een initiatief van Knol Recycling. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off in de Gemeente Berkelland met Burgemeester Joost van Oostrum op de Kardinaal Alfrinkschool.

De tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel te repareren en in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie! En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen maandag 16 mei en donderdag 9 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek.

U kunt helpen!
Wanneer u uw textiel op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. We maken het u gemakkelijk doordat het afval thuis opgehaald kan worden. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Dus, woont u in de buurt van de deelnemende scholen, doe dan mee en zet uw textiel online! Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, Walra bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Loop.a Life.

De scholen die in Berkelland zijn; De scholen die in Berkelland meedoen zijn: CBS WonderWijs, Kardinaal Alfrinkschool, Daltonschool Sint Joris, OBS De Schakel, OBS De Keikamp en basisschool Kisveld.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven