Tennisvereniging Mallumse Molen viert vijftigjarig jubileum


EIBERGEN – Tennissers met houten rackets gekleed in strakke witte broekjes en blauwe shirts met badhokjes als kleedkamers. Dat klinkt als lang vervlogen tijden en dat is ook zo, want sinds de oprichting van TV Mallumse Molen (TVMM) op 31 mei 1972 is er veel veranderd. De tennisvereniging die bij de molen begon viert het vijftigjarig bestaan, dit jaar op de moderne thuisbasis op Sportpark De Bijenkamp.

Verhuizing
De belangrijkste verandering is wel de verhuizing geweest in 2002 van de locatie naast de Mallumse Molen (nu bekend als De Kruidentuin naast het Muldershuis) naar De Bijenkamp. Het enige dat nog herinnert aan de oorspronkelijke locatie is de naam van de vereniging. Maar vlak alle herinneringen van de oud-leden niet uit. Eddy, zoon van de eerste voorzitter Jan Kleinluchtenbeld, en zelf ook lid van het eerste uur vertelt vol enthousiasme over die goede oude tijd. Het bestuur bestond destijds naast vader Jan uit secretaris Johan Klumper, penningmeester Richard Schepers en de leden Annie Burbank en Hannie ten Elshof. Er werd in 1972 gestart met drie Mateco-kunststof banen op de plek van het eerdere zwembad. Die banen waren spekglad bij regen, dus er kwamen al snel drie gravelbanen bij. Van 35 leden groeide de vereniging naar circa 600 leden. Het clubhuis groeide niet mee en leek volgens de teams die op bezoek kwamen meer op een bushokje. Bij regen zat iedereen gezellig tegen elkaar aan onder de overkapping van 6 bij 5 meter en bij zonnig weer gaf de grote eik de gewenste schaduw. De vereniging stond tot in de verre omtrek bekend als de ‘beugelvereniging’. Een tap hadden ze niet, maar de bruine beugelfles was een welkom alternatief. De kantine was menig toernooi dan ook tot diep in de nacht geopend. Dat gaf de toernooicommissie ook mooi de tijd om alle papieren schema’s uit te werken vol met pijltjes van wie tegen wie moest en met een winnaar en verliezerskant. Er was altijd publiek, want menigeen stopte op zijn fietsroute even bij de club voor een kopje koffie. Iets minder op de route misschien, maar nog altijd even gezellig is het clubhuis en terras aan de Bijenkamp.

Padelbanen
Na een moeilijke periode, waarin het ledenaantal daalde van zo’n 680 naar 225 leden drie jaar terug, is TVMM aan een heuse opmars begonnen. Het complete park is aangepakt. Zo zijn er drie nieuwe Provision-banen aangelegd, twee goed onderhouden kunstgrasbanen, één reservebaan, twee nieuwe padelbanen en is het clubhuis opgeknapt inclusief nieuw binnen en buiten meubilair. Om kosten te besparen is de verlichting vervangen door led en zijn er zonnepanelen en een zonneboiler geplaatst. Al die inspanningen zijn niet voor niets geweest, want het ledenaantal is inmiddels gestegen naar 368, waaronder ook veel jongeren tussen de 20 en 40 jaar. Deels heeft dit te maken gehad met corona, maar zeker ook door de aanleg van de padelbanen. Padel is een sport in opkomst en is veel makkelijker te leren dan tennis. Naast voetballers maken ook veel tennissers de overstap.

Feest
Alle reden voor feest in ieder geval. En dat wordt gehouden op zaterdag 25 juni. Vanaf 15.00 uur is er van alles te beleven voor de jeugdleden. Voor (oud-)leden en de talrijke sponsors is er van 16.00 tot 18.00 uur een receptie. Voor de leden is er vanaf 20.00 uur een groot feest. Alle activiteiten vinden plaats op het tennispark.

Aanmelden
Aanmelden voor de kinderactiviteiten, receptie en/of voor het feest via een e-mail naar [email protected] onder vermelding van welke activiteit(en) (voor 15 juni). Meer informatie staat ook op de website van de Eibergse tennisvereniging.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven