Uitvinden met Lego WeDo in Ruurlo en Eibergen


EIBERGEN – Op 8 juni kunnen alle uitvinders aan de slag in het BIEBlab. Je gaat aan de slag met Lego WeDo. Het BIEBlab begint om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site of 088-0062929 en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Knikkerbaan
Wat voor een technologisch hulpmiddel zou jij wel kunnen gebruiken? Een kameropruimer? Een huiswerkmaker? Je bedenkt en ontwerpt een machine die je daarna met Lego WeDo gaat bouwen. Je programmeert hem via de app en zo kom je erachter of de machine ook werkt zoals je had bedacht. Misschien moet je het ontwerp nog aanpassen?

Samenwerking Bibliotheek en ‘Culturije’
Twee keer per maand worden er in twee vestigingen in Berkelland activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. In Ruurlo is dat op de eerste en derde woensdag van de maand, in Eibergen op de tweede en vierde woensdag in de maand. De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven