Vrijheidsmaaltijd in Rekken levert bijna 400 euro op voor Oekraïne

REKKEN- Honderdtwintig mensen schoven op Bevrijdingsdag aan tijdens een door Eetcafé Rekken en Jeugdclub Rekken georganiseerde Vrijheidsmaaltijd. Ze aten gezamenlijk ruim 50 liter soep met brood en zelfgemaakte ‘smeersels’. Na aftrek van alle onkosten bleef er 386,44 euro over voor het goede doel: ‘Giro 555, Samen in actie voor Oekraïne’.

Met dank aan de gasten en tal van sponsoren
Het thema ‘vrijheid’ is actueler dan ooit vanwege de oorlog in Oekraïne. Dat is ook de reden dat twee Rekkense verenigingen zich met zoveel enthousiasme achter dit initiatief van het Landelijke Comité 4 en 5 mei schaarden. Eetcafé Rekken serveert elke eerste dinsdag van de maand smakelijke maaltijden aan Rekkenaren en mensen die zich verbonden voelen met het dorp, terwijl Jeugdclub Rekken een keer per maand activiteiten verzorgt voor kinderen in de overgangsjaren van basisschool naar middelbare school. Voor het eerst in de geschiedenis pakten ze een activiteit gezamenlijk op.  

De maaltijd werd geserveerd bij Loonbedrijf Winkelhorst. In de uren voor de maaltijd was de werkplaats van het bedrijf schoongeveegd en waren er tafels en banken geplaatst. Ook waren vlaggen en ballonnen in de kleuren rood, wit en blauw opgehangen. Uiteraard ontbrak ook de geel-blauwe Oekraïense vlag niet. Voorafgaand aan de maaltijd lazen Loes Winkelhorst en Lars ten Elshof een gedicht voor en Ellen Weijers zong het lied ‘Verleih uns Frieden’ van Felix Mendelssohn. 

Na afloop louter blije gezichten. Was het niet vanwege de vegetarische maaltijdsoep (met stukjes kip voor de niet-vegetariër), dan was het wel vanwege de sfeer en de goede gesprekken. Of zoals iemand de organisatie na afloop toevertrouwde: “Ik dacht dat ik iedereen in Rekken kende, maar ik heb vanavond heerlijk gepraat met iemand die ik nog nooit eerder ontmoet heb. Dank daarvoor!” 

Het volgende reguliere eetcafe is op 7 juni in den Hof. Opgave bij alie Sieben. Tel 0545-431656 of [email protected]. Inloop vanaf 17.30. aanvang maaltijd 18.00

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven