Weerpraatje: Droog en zonning


BERKELLAND –  Het was droog, het is droog en het blijft droog! Ondanks de paar druppels die in de zuidoostelijke Achterhoek vielen is het nog steeds veel te droog. In de grafiek van het KNMI gaan we nu het record jaar 1976 al voorbij en naderen we de records voor deze tijd van het jaar sinds 1906. De komende dagen schijnt de zon geregeld en wordt het met 20 en 25 graden wat warmer. In de tweede helft van de week komt er wat meer bewolking, gaat de temperatuur weer wat omlaag en is er een (kleine) kans op een enkele bui. Maar als er al wat valt zal dat niet veel zijn en geen soelaas bieden. Met de zonkracht in deze tijd van het jaar verdampt er ook heel veel vocht. Vanaf het weekeinde lijkt het opnieuw warmer te worden met veel zon en blijft het volgens de laatste weerkaarten ook…………..droog.

Weerpraatje wordt verzorgd door onze  Berkellandse weerman

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven