Wijkdag Neede Noord Oost geslaagd

NEEDE – Op zaterdag 14 mei werd midden in de wijk Neede Noord Oost een Wijkdag gehouden voor de bewoners. Een gezellige dag, waar ontmoeting en samenwerking een belangrijke rol speelden.

Wijkinformatie
In verschillende marktkramen op het schoolplein van OBS De Marke werd informatie gegeven over de wijk, duurzaamheid en participatie. Er werd nog niet duidelijk wat er precies waar en wanneer gebeurt. De gemeente en ProWonen gaan daarvoor na deze Wijkdag met een groep bewoners de plannen concreter maken.

Het doel van de Wijkdag
“De bedoeling was vooral om te laten zien wat we tot nu toe samen met bewoners hebben gedaan”, zegt Anja van Maren van de gemeente Berkelland. “Naast een enquête en de Wijkwandeling gebruiken we ook dit moment weer om de laatste ideeën van bewoners op te halen. Hierna gaat de gemeenten, ProWonen en bewoners samen de plannen concreter maken.” Ook het kennismaken met elkaar is belangrijk, vindt Anja: “Als je weet wie er betrokken zijn, is het makkelijker om elkaar te vinden als er goede ideeën of uitdagingen zijn. Daarom waren er veel mensen van de gemeente en van ProWonen aanwezig op de Wijkdag. Zo krijgen organisaties een persoonlijk gezicht in de wijk.”

Huurwoningen worden verduurzaamd
Hanke Struik, directeur bestuurder van ProWonen: “ProWonen is op dit moment aan het kijken hoe we welke huurwoningen willen verduurzamen. We hebben ruim 180 huurwoningen in de wijk, die kunnen we niet allemaal tegelijk en op dezelfde manier aanpakken. Het is dan een plan waar we goed over na moeten denken. En dat doen we graag samen met de stedenbouwkundige en met bewoners.”

Openbare ruimte en tuinen
De wegen, het riool en verschillende woningen worden de komende jaren vernieuwd. De wijk kan groener, (kind)vriendelijker en duurzamer. De wijk moet bestand worden tegen overmatige regenval en periodes van hitte. Daarom was op de Wijkdag ook aandacht voor de duurzame buitenruimte en kreeg men tips over het vergroenen van de eigen tuin.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven