Zanger en pianist Roon Staal komt naar Ruurlo tijdens zijn Zomer Tour


RUURLO – Na de succesvolle Lente Tour trekt de 42-jarige zanger, componist, pianist en acteur Roon Staal weer door het land met zijn Zomer Tour. Die gaat langs veertien locaties in tien provincies. De tour start op 9 juni en eindigt op 1 juli. Het is één van zijn maar liefst vijf vaste tournees in het jaar en zelfs gedurende de corona-periode bracht hij met zijn organisatieteam intieme, corona-proof concerten. Staal zingt met veel bevlogenheid en overtuigingskracht bekende covers en eigen werken. Hij begeleidt zichzelf achter de piano. Op zondag 12 juni concerteert hij in de Ruurlose Dorpskerk, vanaf 16.00 uur.

Al op 11-jarige leeftijd speelt Roon Staal, neef van de bekende Groninger Ede Staal, de rol van Gavroche in de nationale hitmusical ‘Les Misèrables’. Hij volgde piano- en zanglessen in zijn jeugd. Na de musical ‘Les Misèrables’ volgden rollen in de musicals ‘Tommy’ in 2002, ‘Rembrandt’ in 2006 en de zeer succesvolle musical ‘Petticoat’ in 2010/2011. In de rockopera ‘Tommy’ speelde Roon Staal de doofstomme en blinde jongen Tommy die het al flipperend tot ‘Pinball Wizard’ schopt.

Het nummer ‘Help Me Through The Night’ van oom Ede coverde hij in 2000 met zijn broer Roelf, een lied dat de basis legde voor Staals verdere muzikale carrière. Staal ging daarnaast filosofie studeren aan de Universiteit van Amsterdam. In 2009 behaalde hij zijn bachelorsdiploma. Een jaar later brengt Roon Staal zijn eerste studioalbum ‘The Journey’ uit, opgenomen in de Jersey Rock Studio’s van de Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan.

Covers
Tijdens deze Zomer Tour hoort het publiek bekende covers zoals ‘The Boxer’ en ‘The Sound Of Silence’ van Simon&Garfunkel, ‘Help Me Through The Night’ van oom Ede, ‘I Have A Dream’ van Abba, ‘Anthem of Europe’ van Ludwig van Beethoven, ‘Imagine’ van John Lennon en eigen werken zoals ‘Promise’, ‘The Garden Of Light’ en ‘By Her Side’.

Zowel zijn trouwe als nieuwe publiek omarmen de warme heldere stem en pianoklanken van Roon Staal die dan weer vredig en zacht zijn en even later wervelend. De kleinschalige concerten in akoestiekrijke kerken geven een intieme sfeer tussen het publiek en Staal. Die concerten zijn er naast Nederland ook in het buitenland geweest: In de Verenigde Staten, Japan en Rusland. En binnenkort ook in Duitsland.

Roon Staal, wars van sterallures, heeft naast zijn passie voor muziek nog twee passies: wandelen en voetbal. Zijn wandelingen brachten hem al in België, Frankrijk, Engeland, Wales, Ierland, Noord-Ierland en Schotland. Hij is daarnaast eigenaar van Nederlands grootste jeugdvoetbal toernooi voor kinderen en jongeren van 7 tot 17 jaar. In 2023 viert het toernooi zijn twintigjarige bestaan.
Helemaal thuis voelt de 42-jarige avonturier zich in Westerland, vlakbij de Waddenzee. Daar woont hij samen met zijn verloofde en dochtertje.

Staal ziet de legendarische Art Garfunkel als zijn vriend en mentor. Die zegt over Staal: “Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away!” Dat kan bijvoorbeeld in Ruurlo tijdens het Zomer Tour-concert in de Dorpskerk, dat 12 juni om 16.00 uur begint. In de pauze of na het concert kan men een kijkje nemen bij de cd-tafel waar er gelegenheid is om een cd van Roon Staal te laten signeren door de artiest zelf.

De kerk is een half uur voor aanvang van het concert geopend. Reserveren kan online of via tel. 06-15403125. Meer informatie over de Zomer Tour is te vinden op Staals website.

Foto: PR/Universal Journey

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven