2e editie van de Gelsterse Dorps Kwis levert hilarisch taferelen op


GELSELAAR – De 2e editie van de Gelsterse Dorps Kwis zorgde afgelopen zaterdag en de zondag een week eerder voor bijzondere taferelen in Gelselaar. Zaterdag werd de door Dorpshoes Gelster georganiseerde Dorps Kwis in Gelselaar gespeeld door 14 teams. Al een week eerder was op zondagavond de 1e verrassingsopdracht bij de Bolksbeek. Tot grote hilariteit was de opdracht daar om maar liefst 400 hoefijzers, die volgens het verhaal bij de opdracht in vroegere tijden tijdens een veldslag in de Bolksbeek waren beland, uit het water te halen. Zonder twijfel sprongen de deelnemers het water in en werden door de teams de eerste punten voor de Kwis gewonnen met de gevonden hoefijzers.

Afgelopen zaterdag werd de echte Kwis gespeeld. Naast het beantwoorden van veel vragen in verschillende categorieën in het opdrachtenboek moesten de 14 deelnemende teams ook allerlei “doe-opdrachten” uitvoeren.

Autoband
Zo moesten de teams onder andere zo snel mogelijk een autoband wisselen, een verkeerstheorie-examen maken, er was een opdracht met opgezette dieren, er werd gepunnikt op zelf gefabriceerde klosjes en de familie Flodder moest ook nog goed gelijkend op de foto. Het klapstuk van de avond was toch wel de 14 bruidsparen die in de kerk een opdracht moesten doen. Van alle kanten uit het Gelselaar kwamen de bruiden en bruidegoms op de fiets of lopend naar de kerk. Sommige in hun eigen bruidskleding van recent tot bijna 40 jaar oud.


Slotavond

De 2e editie van de Gelsterse Dorps Kwis is ook deze keer een succes, met veel positieve reacties van de deelnemers en een tevreden organisatie. Tijdens de slotavond op zaterdag 25 juni bij Dorpshoes Gelster wordt na een laatste opdracht duidelijk welk team heeft gewonnen, volgens de organisatie wordt dat nog een spannende avond.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven