Autoschadebedrijf Markerink al ruim 40 jaar een begrip en denkt nog niet aan stoppen

NEEDE – De broers Bert en Wim begonnen hun loopbaan ruim 50 jaar geleden in Borculo als schadehersteller. Toen dat bedrijf besloot zich voornamelijk te richten op caravans, besloten de broers voor zichzelf te beginnen. In december 1979 opende Autoschadebedrijf Markerink voor het eerst haar deuren op het industrieterrein in Neede.

 
Het was daarmee één van de eerste bedrijven die zich daar vestigde. Inmiddels is er veel veranderd en zijn er veel bedrijven bij gekomen. “Met de ligging vlak aan de N18 is het echt een toplocatie met een goede doorloop” legt Bert Markerink uit. “Vanuit hier ben je zo in Eibergen, Groenlo en Enschede, dus zijn we goed bereikbaar voor de particulieren en bedrijven in de regio” aldus Wim Markerink. De broers denken dat de ligging ook belangrijk is geweest voor het dorp Neede zelf. “Er komen nieuwe inwoners, en er is meer bedrijvigheid.
 
Gezondheid
Vanaf dag één hebben de broers volop geïnvesteerd in de gezondheid van hun personeel en zichzelf. Organo Psycho Syndroom (OPS), in de volksmond de Schildersziekte, is een veel voorkomende ziekte in het vak. Dit weten de broers maar al te goed. Ze hebben hier dan ook veel aanpassingen voor aangebracht in het pand om het risico tot een minimum te beperken. “We werken met dichte cabines en goede afzuiging. Bak je in de keuken een stukje vlees, dan ruik je dat in de hele keuken en zelfs in de woonkamer, ook met de afzuigkap aan.” Dat is de reden dat de broers met dichte cabines werken. Buiten de cabines mag je geen verf of lak ruiken. Op de werkvloer en in de cabines vind je overal een brug, zodat er op hoogte gewerkt kan worden. De deuren van de cabines hebben een knop voor het automatisch openen, om de schouders te ontlasten. Deze werkwijze maakt ze uniek in de regio.
 
Innovatie
Het bedrijf gaat met zijn tijd mee. Er wordt geïnvesteerd in nieuw apparatuur, zoals de Moonwalk. Autoschadebedrijf Markerink is het eerste bedrijf in Europa die deze machine in gebruik nam. De verfmengmachine is tot twee achter de komma nauwkeurig. Hierdoor wordt er erg efficiënt omgegaan met de verf en heb je minder derving wat weer goed is voor het milieu. Dat zie je ook terug op het pand, zo ligt het dak vol met zonnepanelen.
 
Stoppen?
De broers denken nog niet aan stoppen. Door hun investeringen op het gebied van gezondheid zijn ze fit en hebben ze nog veel plezier in hun werk. Ze zijn nog op zoek naar personeel, dus ben je autospuiter of schade hersteller en wil je werken in een modern bedrijf, neem dan even contact op met Bert of Wim Markerink, 0545-292649

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven