Bedrijven en instellingen kunnen nog tot 30 juni gebruik maken van de gratis energiescan

BERKELLAND  – Verbruikt uw bedrijf of instelling per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000m3 aardgas? Dan bent u mogelijk verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht. U moet vervolgens melden welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd. Deze informatieplicht energiebesparing geldt vanaf 1 juli 2019.

Informatieplicht
Veel bedrijven of instellingen hebben al voldaan aan de informatieplicht. Heeft u hier nog niet aan voldaan, of wilt u controleren of uw inrichting aan deze plicht moet voldoen, ga dan naar de site www.rvo.nl/informatieplicht. Bekijk de introductiefilm en gebruik het stappenplan om te controleren of u ook aan de informatieplicht moet voldoen.

 

Achterhoek Onderneemt Duurzaam biedt gratis energiescan aan tot 30 juni
Om u te helpen bij energiebesparing en duurzaam ondernemen is Achterhoek Onderneemt Duurzaam opgericht. Dit is een initiatief voor en door ondernemers dat vanuit de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek is ontstaan. Bij AOD kunt u terecht voor een gratis scan van uw bedrijf, zodat u in beeld krijgt hoeveel energie u kunt besparen en welke duurzame maatregelen u kunt, of moet nemen. AOD kan u ook helpen bij het voldoen aan de informatieplicht. Daarom is het verstandig om nu het nog kan een gratis energiescan te doen, zodat het straks gemakkelijk wordt om de eerste stappen te kunnen zetten. Wilt u dat voor uw bedrijf ook een scan wordt uitgevoerd, wees er dan snel bij en meld u voor 30 juni 2022 aan. Al meer dan 600 ondernemers in de Achterhoek gingen u voor. Kijk voor meer informatie op www.achterhoekonderneemtduurzaam.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven