Coalitie Berkelland wil vertrouwen terug


BERKELLAND – Coalitiepartijen CDA, D66, VVD en PvdA hebben dinsdagmiddag het coalitieakkoord voor Berkelland gepresenteerd. De partijen behaalden door gezamenlijk zeventien van de 27 zetels te behalen, ook werden de nieuwe wethouders gepresenteerd.De nieuwe raad staat de komende jaren voor flinke uitdagingen, onder andere rondom de stikstofproblematiek. In het coalitieakkoord staat dat de gemeente de boeren wil ondersteunen, door ruimte voor ontwikkeling te bieden als het gaat om duurzame landbouw. Daarnaast wil het nieuwe college geen toestemming geven voor nieuwe zonneparken en mogen windmolens alleen worden geplaatst wanneer er duidelijke normen worden gehanteerd. Zo mogen de turbines niet te dicht bij de huizen van inwoners staan.

Op het gebied van woningbouw blijft de nieuwe raad lobbyen bij andere overheden voor nieuwbouw. Daarnaast is het de bedoeling dat de huidige woningen worden verduurzaamd, om energiearmoede tegen te gaan. De raad merkt dat er gezinnen zijn die door de hoge energierekeningen, moeite hebben om rond te komen. Aan de hand van voorlichtingen hoopt de gemeente daarin vragen weg te nemen en problemen te verlichten.

Wisseling van de wacht
Als belangrijkste ambitie willen de partijen het vertrouwen terugwinnen van de Berkellandse inwoner. “De tijd van onrust is voorbij, we kijken vooruit”, gaf hoofdonderhandelaar en CDA-voorman Theo Helmers aan. Daarnaast zijn ook de wethouders voorgedragen. Arjen van Gijssel (CDA), Betsy Wormgoor (PvdA), Gerjan Teselink (VVD) en Hans van der Noordt (D66) gaan de komende vier jaar aan de slag als wethouder. Laatstgenoemde volgt Han Boer op bij D66. Hij gaf vorige week aan na acht jaar te stoppen als wethouder in de gemeente

Dinsdagavond 21 juni debatteert de gemeenteraad over het coalitieakkoord. Daarnaast worden de nieuwe wethouders benoemd en worden de nieuwe raad- en commissieleden toegelaten en benoemd.

 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Coalitie Berkelland wil vertrouwen terug”

  1. Berkellander

    Zolang deze mensen van deze partijen zich niet distantiëren van de landelijke partijen en het daarbijbehorende politieke programma blijft het gezever om niets.

    Als je het woord stikstofproblematiek leest dan hoef je al niet meer verder te lezen. Ik had de (valse) hoop dat we hier in deze streek een stuk nuchterder tegen zaken aan zouden kijken maar of het nou lokale politiek is of Haagse, op deze manier blijft het 1 pot nat.

  2. Zorg eerst maar eens voor structuur in de organisatie,en draag verantwoordelijkheid,en het moet niet zo zijn dat ingehuurde, bureaus het werk doen,wat eigen personeel beter en goedkoper kan ,zorg voor duidelijkheid. niet alleen beloven ,maar doen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven