Cycloongroep Scouting Borculo viert 75(+2) – jarig jubileum

BORCULO – Cycloongroep Scouting Borculo is opgericht in 1945, op 4 juni draaiden de eerste verkenners hun opkomst op initiatief van een Canadese militair Roderick MacGeachie. Dat betekent dat de Cycloongroep Scouting Borculo dit jaar 75 (+2) jaar bestaat. Doordat we de afgelopen 2 jaar met beperkingen geen extra aandacht hieraan konden besteden is het eindelijk tijd voor een feestelijke jubileum dag. Cycloongroep Scouting Borculo viert dit jubileum op zaterdag 11 juni 2022 met een feestelijke dag voor jeugdleden, leiding en bestuur met diverse activiteiten.

Vanaf 11:00 uur kunnen jeugdleden gebruik maken van diverse spelobjecten en typische scouting activiteiten. Van stormbaan tot schat zoeken met een GPS systeem of ouderwets broodje bakken boven vuur of lekker zweven in de zelf gebouwde zweefmolen. In de middag vanaf 14:30 uur is er een receptie voor oud-leden, kaderleden, genodigden en andere geïnteresseerden. We sluiten de dag af met een actief feest voor huidige leden 18+, kaderleden, besturen en oudervertegenwoordigers.

Op 4 juni 1945 werd de eerste bijeenkomst gehouden achter de Leostichting. Kees Vosmeer en Roderick MacGeachie begeleiden de eerste introductie van toen nog padvinderij in Borculo. Niet veel later dat zelfde jaar werd door Mevr Sytske van Drooge-Stoffel een meisjes groep opgericht D.E.D.E.G.D.-vendel (doe elke dag een goede daad). Later werd dit de Ixenieta-groep (naar de Prinsessen BeatrIX, IrENe, MargrIET, ChristinA). In 1947 werd de katholieke jongensgroep St. Christoffelgroep opgericht. Vanaf 1950 betrok de MacGeachiegroep het Möllenhoes in het bos op de Sprakelberg aan de Oude Diepenheimseweg in Geesteren. In 1978 fuseerden de 3 groepen, en gaan zij verder onder de naam Cycloongroep Scouting Borculo. De meisjes kwamen nog in Borculo bij elkaar, totdat in 1991 de bouw van het “Starveld” gebouw (op de Sprakelberg) gereed kwam en daarmee iedereen in Geesteren een ruimte had om bij elkaar te komen. Op de Sprakelberg vindt de Cycloongroep Scouting Borculo nog steeds zijn thuishonk.

Cycloongroep Scouting Borculo telt momenteel een 135 leden, jeugdleden, kaderleden en stam. Op de vrijdagavond en zaterdag worden bijeenkomsten gehouden onder leiding van bevoegde leiding en adviseurs. Scouting is niet alleen maar padvinderij of verkennen, tegenwoordig is scouting veel meer. Zeker worden er nostalgische activiteiten georganiseerd zoals een broodje bakken op vuur of knopen leren om een object te pionieren. Van groter belang is het samen plezier maken en leren samenwerken. Met uitdagende activiteiten je eigen grenzen leren kennen of avonturen beleven in het bos.

Bent u nu oud- leiding, -bestuurslid dan bent u van harte welkom om te komen naar onze receptie op 11 juni 2022 van 14:30 tot 16:00 uur. Wij stellen een bericht voor aanmelding op prijs via [email protected]. Wij zijn altijd op zoek naar leuke anekdotes of oude foto’s van onze vereniging, dus mocht u nog wat leuks hebben liggen of weten, mail dit dan ook naar het zelfde e-mailadres. Mocht u meer willen weten over onze vereniging, neem een kijkje op www.cycloongroep.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven