‘Geesteren heeft talent’ tijdens Oranjefeest in Geesteren


GEESTEREN – In het weiland op de hoek Keistraat-Morsweg viert Geesteren van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli het Oranjefeest.Het feest begint vrijdag vanaf 20.00 uur met een feestelijke talentenshow ‘Geesteren heeft talent’. Iedereen kan hieraan meedoen, het is niet leeftijdsgebonden, dus zowel kinderen als ouderen kunnen deelnemen. Het talent van een deelnemer mag van alles zijn. Meedoen kan dus op diverse disciplines waaronder zang, dans, cabaret en acrobatiek. In tegenstelling tot de datum 8 juni, die op de flyer staat vermeld, is het voor deelnemers nog mogelijk aan te melden tot 15 juni via [email protected]. Voor de winnende act liggen er 50 munten klaar.

Foute Party
Om 22.00 uur begint de Foute Party met Pim Pam Pompen. Voor de meest fout geklede bezoeker ligt er een mooie prijs in het verschiet. Zaterdagmorgen om 8.00 uur wekken de reveilleblazers de inwoners van Geesteren uit hun slaap. Om 10.30 uur begint de seniorenochtend met een optreden van het plaatselijke zangkoor Loat Goan. Traditiegetrouw zou ’s middags de optocht door Geesteren trekken. Helaas staat dit jaar de optocht niet op het programma, omdat de voorbereidingstijd voor het maken van een mooie wagen midden in de coronatijd lag. Daarom vindt vanaf 13.00 uur het vogelschieten en vogelgooien plaats. De gezellige DJ Appie Bracula zorgt voor de muzikale omlijsting.

Om 16.00 uur volgt de bekendmaking van de Koning en Koningin en natuurlijk de jeugdkoning(in). Daarna kan iedereen lekker feesten met de enthousiaste rock-coverband Free Willy. Op zaterdagmiddag zijn er diverse activiteiten voor de jeugd, georganiseerd door Scouting Borculo. Met onder andere het buikschuiven en de tokkkelbaan. En voor de allerkleinsten mag natuurlijk de zweefmolen, zandbak, schminken en het springkussen niet ontbreken. De zaterdag wordt afgesloten met een spetterend feest met KaramBAM.

Zondag
Zondagmorgen om 10.30 uur is er in samenwerking met de gezamenlijke kerken een feestelijke kerkdienst in de tent. Hier zorgen de Loat Goan-zangers voor muzikale ondersteuning zorgen. Na afloop is er voor iedereen koffie met wat lekkers. Het Oranjefeest wordt afgesloten met een gezellig zomerweidefeest met medewerking van de Reeper Bahner Stimmungsmacher.

De entree is alle dagen en avonden gratis, iedereen is van harte welkom.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven