Kinderprotest Tormijnschool Noordijk


NOORDIJK – Zo groots als het boerenprotest in Stroe zal het misschien net niet worden. Maar, het gaat er zeker op lijken. Bij de Tormijnschool mag iedereen morgen in de werkkleding op de (trap)trekker en met een bult kabaal naar school komen.  De kinderen die zich betrokken voelen mogen a.s. woensdag om 8:30u bij school protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet en de gevolgen daarvan voor de boerensector.

Eigen initiatief 
Veel ouders, vrienden en familie van kinderen in en om Noordijk werken samen met boeren of hebben zelf een boerenbedrijf. Allemaal mensen voor wie er onzekerheid speelt over hun toekomst. Kinderen krijgen dit mee. Van hen zelf komt dan ook de vraag om mee te mogen protesteren, om zelf hun stem te mogen laten horen. Door school wordt deze maatschappelijke betrokkenheid van leerlingen natuurlijk gesteund. Leerlingen ervaren burgerschap in praktijk.  Op weg naar school al is de jeugd een les burgerschapsonderwijs aan het volgen en leren ze vaardigheden om op een eigen wijze bij te dragen aan onze maatschappij. Zo veel krachtiger dan dat filmpje met verwerkingsblad in de klas.

Foto: Archief van eerder boerenprotest in Gelselaar

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven