Na 15 jaar voorzitterswissel binnen Stichting De vrienden van Reurle (organisatie Reurpop)


RUURLO – Over 1,5 week is het zover, dan gaat de dertiende editie van Reurpop van start. Tijdens deze editie zal dit nog onder leiding zijn van voorzitter Martijn Klein Brinke. Na deze editie zal Luuk Rouwhorst het voorzitterschap overnemen. Klein Brinke zwaait daarmee na 15 jaar af bij stichting de Vrienden van Reurle. Rouwhorst maakt sinds 2011 deel uit van het bestuur van de stichting, waar hij verantwoordelijk is voor de promotie van het festival.

Klein Brinke was betrokken bij de oorsprong in augustus 2007, toen er een levend tafelvoetbaltoernooi georganiseerd werd door Jong Gelre in Ruurlo. Diverse vriendengroepen kwamen samen en besloten werd om samen een feest te organiseren, een feest voor jong en oud. “Wat een gave tijd was dat. Geen festivalervaring, maar samen met zoveel vrijwilligers hebben we toen een festival neer kunnen zetten. Door de jaren heen kwam daar steeds meer bij. Meer podia en meer festivaldagen”.

Frisse blik
Na 15 jaar vindt Klein Brinke dat het tijd wordt voor verjonging en een frisse blik: “Wat heb ik veel van Reurpop geleerd. Het heeft mij erg veel gebracht. Dankbaar ben ik voor hetgeen wij met alle vrijwilligers neer hebben kunnen zetten. Nu is het tijd voor een verfrissende blik en verjonging. Naast mijn drukke baan, wil ik graag meer tijd besteden aan mijn gezin”.

Het voelt voor Klein Brinke als een warme en gezellige familie om onder de Reurpopmensen te zijn. “Wat ben ik blij dat we dit jaar weer een festival kunnen organiseren. Ik heb de Reurpopfamilie ontzettend gemist toen we twee jaar geen festival konden organiseren. We delen lief en leed binnen onze familie en dat maakt het voor mij heel bijzonder. Daarom blijf ik zeker betrokken bij het festival.”

Social Media
Het stokje wordt overgenomen door Luuk Rouwhorst, die in 2011 bij de organisatie kwam om social media op touw te zetten. “Reurpop heeft mij ontzettend veel gebracht en daar ben ik dankbaar voor. Het bracht mij nieuwe vriendschappen, liefde en de mogelijkheid om een bedrijf over te nemen. Tevens ben ik dankbaar voor hetgeen Martijn mij al die jaren bijgebracht heeft. Hier profiteer ik in mijn dagelijkse werk nog steeds van.”

Rouwhorst kijkt er naar uit om met de honderden vrijwilligers verder te gaan: “Het is een uitdaging waar ik ontzettend veel zin in heb. De afgelopen 15 jaar is er een mooi fundament neergezet dat staat als een huis. Ik kijk er naar uit om dit samen met alle vrijwilligers voort te zetten. Als festival zijn we jaarlijks blijven vernieuwen, hoewel we dat zullen blijven doen, zullen de doelstellingen en kernwaarden van het festival niet veranderen.”

Foto: JTDproducties/Joris Telders

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven