Reünie, GSV’63 en VIOS Beltrum maken zich op voor de nacompetitie

BERKELLAND – De reguliere voetbalcompetitie zit er op, de meeste clubs hebben afgelopen week het seizoen afgesloten en gaan genieten van de zomerstop. Voor een drietal Berkellandse ploegen is er nog een toetje. GSV’63 gaat proberen via de nacompetitie te promoveren naar de vierde klasse, Reünie  en VIOS Beltrum  gaan voor een plaatsje in de derde klasse.

GSV’63
De ploeg van trainer Mark Reinders deed het hele seizoen boven in mee en legde beslag op de eerste periode. Het kampioenschap was dichtbij, maar Erix uit Lievelde bleek net iets beter. Daarom zal GSV’63 via de nacompetitie moeten proberen om promotie af te dwingen. Hiervoor zijn twee duels nodig. Het eerste duel staat morgenmiddag (zondag 12 juni) op het programma. Op het eigen Sportpark De Brouwer wordt Hoeve Vooruit ontvangen. Deze ploeg speelde afgelopen seizoen in de vierde klasse en zal het vege lijf via de nacompetitie moeten redden. De winnaar van dit duel zal de finale gaan spelen. Deze finale zal plaats vinden op zondag 19 juni, de tegenstander is dan HMC’17. Het duel tussen GSV’63 en Hoeve Vooruit kent morgen een aanvang van 14.00 uur.

Reünie 
Reünie kende een enorm wisselvallig seizoen, goede overwinningen werden afgewisseld met beschamende nederlagen. Rekken en Markelo liepen met grote cijfers over de Borculoërs heen. Des ondanks is het ticket voor de nacompetitie binnen. Om promotie naar de derde klasse af te dwingen zal de ploeg van Bert van Losser drie wedstrijden moeten spelen. De eerste is morgenmiddag om 14 uur op het eigen Sportpark De Wildbaan. De tegenstander is dan s.v. Kilder. Deze ploeg werd periode kampioen in 4C. De winnaar ontmoet woensdagavond opnieuw een een ploeg uit 4C, de winnaar zal vervolgens volgende week zondag de finale spelen. 

VIOS Beltrum
VIOS Beltrum speelt morgen nog niet. De ploeg van Kevin Vos gaat vanaf komende woensdag proberen promotie naar de derde klasse af te dwingen. De eerste horde zal in Almelo moeten worden genomen, La Première is dan de tegenstander. Winnen de Beltrumnaren woensdag dan zullen zij zondag 12 juni de finale spelen in Beltrum tegen de winnaar van het duel Borne-Dinxperlo. De winnaar van de finale speelt vervolgens volgend seizoen in de derde klasse. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven