Rolstoelbasketball Experience bij VSO Klein Borculo


BORCULO – Donderdag 9 juni was het de beurt aan de leerlingen van VSO Klein Borculo om een clinic rolstoelbasketbal te volgen van Basketball Experience NL. Na het indrukwekkende verhaal van de trainer, die zijn onderbeen verloren is bij een motorongeluk, hebben de leerlingen zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te sporten. Mooi om de leerlingen (en de leraren!) zo enthousiast en fanatiek bezig te zien. Sommige leerlingen hadden zelfs blaren op de handen na de clinic!

Clinic
Aan het eind van de middag heeft trainer Bert nog een uurtje tijd gemaakt om de studenten van het Graafschap College Sport en Bewegen een clinic te geven. Ook voor hen heel leerzaam! En er was nog een plekje vrij, dus dan doe je als buurtsportcoach natuurlijk ook een potje mee. Alle VO scholen in Berkelland hebben inmiddels de clinic achter de rug, dank aan de Gemeente Berkelland om dit mogelijk te maken. De Sport Federatie Berkelland organiseert deze clinics om leerlingen te laten ervaren hoe het is om een beperking te hebben en kennis te laten maken met aangepast sporten. “We hopen volgend jaar weer zo’n reeks te kunnen verzorgen!”. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven