Start nieuwe MTB competitie


EIBERGEN – Op 3 juli 2022 start voor het eerst de regionale MTB competitie in Twente, Salland en de Achterhoek. Vijf wielerverenigingen hebben samen met hoofdsponsor FPSbouw uit Almelo de handen ineen geslagen om een zomer-MTB competitie te organiseren. De eerste wedstijd is op zondag 3 juli bij RTC de Stofwolk in Eibergen.

Voor wie?
Het doel van de FPSBouw MTB Cup is om wedstrijden in oost Nederland te organiseren die bereikbaar en toegankelijk zijn voor zowel de fanatieke recreant als de wedstrijdrijder. Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging om in te schrijven, wel heb je een (dag)licentie van KWNU nodig.

Waar en wanneer?
De organiserende verenigingen zijn; RTC de Stofwolk in Eibergen, Het Twentse Ros in Oldenzaal, CC’75 in Nijverdal, EWV het Oosten en Klein Verzet in Enschede. Iedere vereniging organiseert in haar eigen omgeving een eigen MTB wedstrijd. In totaal worden 5 wedstrijden georganiseerd op 3 en 10 juli, 11 en 18 september en de slotwedstrijd is 2 oktober op het Rutbeek.

Deelname en klassement
Per categorie wordt een klassement bijgehouden. Deelnemers kunnen ook één of enkele wedstrijden rijden. Voor de jeugd bestaat het klassement uit de 4 beste wedstrijden. Voor volwassenen en oudere jeugd wordt het klassement opgemaakt over de drie beste wedstrijden.

Inschrijving en meer informatie
Geïnteresseerden deelnemers kunnen zich via de website www.fpsbouwmtbcup.nl inschrijven. Op deze website is ook verder alle andere belangrijke informatie te vinden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven