Unieke muzikale theatervoorstelling voor jong en oud


RUURLO – De jeugd van Koninklijke Muziekvereniging Sophia’s Lust presenteert zondag 26 juni in samenwerking met Danthé danstheater en kinderkoor Sing á Song de muzikale theatervoorstelling ’De Rattenvanger van Ruurlo’. Een muzikale theatervoorstelling voor jong en oud. Deuren open om 13.15 uur, aanvang 13.30 uur, locatie ‘Het Flow Center’ van Bronkhorst High-Tech in Ruurlo.

Ruim twee jaar geleden werd het idee geboren om meer jeugdleden te betrekken bij de Ruurlose muziekvereniging. Het bestuur van Sophia’s Lust Ruurlo wil kinderen en jongeren binnen de gemeente Berkelland een muzikaal podium bieden. Veel jongeren vinden aansluiting bij de plaatselijke muziekvereniging (slagwerkers en blazers) maar de jeugd die piano, keyboard of een snaarinstrument bespeelt, kan niet meedoen omdat de bezetting niet in het harmonieorkest past. Het bestuur van Sophia’s Lust vindt dat een gemiste kans. “Alle jongeren moeten een muzikaal podium krijgen”, aldus jeugdcoördinator Marrit Groot Severt van Sophia’s Lust

De Ruurlose muziekvereniging heeft samenwerking gezocht met Danthé danstheater. Ook werd kinderkoor Sing á Song benaderd. Het resultaat? Een unieke muzikale theatervoorstelling waarbij muziek, dans, theater en zang samenkomen in één productie. Om het project te kunnen realiseren waren er gesprekken met Culturije en het Naoberfonds Berkelland. Beide partijen waren meteen enthousiast. Zij vinden het project verbindend en vernieuwend en boden financiële ondersteuning. Dit gaf het bestuur de mogelijkheid om de plannen nader uit te werken. Zo konden er onder andere arrangementen worden geschreven door Dorien Jansen Venneboer die tevens dirigent is van het jeugdorkest. Het resultaat mag er zijn: binnenkort staat de eindproductie gepland. “We willen alle creatieve jongeren een plek bieden om samen hun creativiteit te beleven en tot uiting te brengen. Dit draagt bij aan saamhorigheid en sociaal welbevinden. Muziek is hier bij uitstek geschikt voor! Samen muziek maken maakt je blij”, onderstreept voorzitter Liezette Jansen van Sophia’s Lust.

Bekend verhaal
In ’De Rattenvanger van Ruurlo’ wordt het bekende verhaal vertelt door middel van muziek, dans en theater. Het verhaal is in een eigentijds jasje gestoken en speelt zich dit keer in Ruurlo af. De leden van Danthé dans theater verzorgen de dans en het theaterspel. Sophia’s Lust zorgt uiteraard, aangevuld met het kinderkoor, voor de muzikale omlijsting. Zij zullen stukken ten gehore brengen die zullen verrassen.

Het afgelopen jaar heeft de jeugd met veel plezier gerepeteerd en geoefend en dat resulteert in deze spetterende eindproductie. De kaartverkoop is inmiddels gestart en zijn verkrijgbaar via www.sophiaslust.nl. Kaarten kosten € 5,00 per volwassene en € 2,50 per kind (t/m 12 jaar). Dit alles is inclusief een lekkere consumptie in de pauze.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven