Weerpraatje: Op naar de 30 graden…?


BERKELLAND – Er staat ons een week met fraai zomerweer te wachten. Eerst nog wat aan de frisse kant, maar gaande de week komt de (zeer) warme lucht die zich nu in Spanje bevindt in beweging richting het noorden en mogelijk ook naar Nederland. In het midden van de week komen we al uit op een aangename 25 graden en richting zaterdag kan het kwik de 30 graden aantikken als de warme stroming vanuit Spanje ook ons land weet te bereiken. Maar zoals we dat kennen in Nederland duurt dat meestal niet al te lang en wordt de warmte in het weekeinde zoals het er nu uitziet alweer door (onweers)buien verdreven. De week erna is nog onzeker. De temperatuur lijkt zich dan wel op een niveau van iets boven de 20 graden te handhaven, maar mogelijk wordt het dan wel wat (licht) wisselvalliger.

Weerpraatje wordt verzorgd door onze Berkellandse weerman 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven