Zone.College Borculo wint € 1500,-


BORCULO – Maar liefst twee podiumplekken voor het Zone.College bij de ‘Do A Good Thing Award’. Vmboscholen die in de les aandacht besteden aan duurzaamheid, konden voorbeelden hiervan opsturen naar de Stichting Platforms VMBO. De award werd uitgereikt op de Managementdag van SPV in Utrecht. De ‘Do A Good Thing Award’ werd gewonnen door het Zone.college in Borculo. Met hun recyclestraat stimuleren zij leerlingen duurzaam om te gaan met materialen en gereedschap. Andere prijswinnaars waren het Baanderherencollege uit Boxtel en de locatie Doetinchem van het Zone.college.

Recyclestraat
In een nis van het Zone.college in Borculo is een recyclestraat ingericht. Hier kunnen leerlingen materiaal halen voor het uitvoeren van opdrachten. Dit materiaal is gratis beschikbaar. Voor ander, nieuw, materiaal moet ‘betaald’ worden en leerlingen krijgen altijd net te weinig budget voor een opdracht om deze helemaal van nieuw materiaal te kunnen maken. Natuurlijk wordt er gewerkt met nepgeld.

Nieuw materiaal kunnen leerlingen ‘kopen’ bij de receptie en daar kunnen ze ook gereedschap lenen. De receptie wordt bemenst door leerlingen. Door deze werkwijze hebben leerlingen veel contact met elkaar en ‘baliemedewerkers’ leren spelenderwijs rekenen, bijhouden van staten en dergelijke.

Een succesvolle manier om duurzaam om te gaan met materialen en gereedschap en het beste voorbeeld van duurzaam onderwijs vond de jury van de Do A Good Thing Award. Het Zone.college in Borculo won met haar inzending € 1500,- die ze gaan besteden aan het verder uitbouwen van de reclyclestraat.

Duurzame week
Het Zone.college Doetinchem heeft elk jaar een duurzame week voor haar 1e-jaars leerlingen. Een week waarin leerlingen aan de hand van allerlei opdrachten leren wat verstaan kan worden onder duurzaamheid en hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame wereld. De school is van plan deze week de komende jaren uit te bouwen naar de andere leerjaren.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven