Camplife obs De Hofmaat: tijd om te relaxen


NEEDE – ‘Juf, echt superleuk, dit!’ riep Leon (groep 2) terwijl de vlokken schuim nog in de lucht vlogen en hij van de buikschuifbaan afkwam. Op obs De Hofmaat werd de vakantie ingeluid met een Camplife ochtend, georganiseerd door de ouderraad. Kinderen, ouders en leerkrachten waren gekleed á la campingstyle, met slippertjes, zonneklep of paars hoedje ‘Alles kump good’.

Op het versierde schoolplein was van alles te doen. Kinderen konden vakantiebingo doen, knutselen, met een mascotte op de foto, op het grasveld stonden tentjes waar ze heerlijk een Duckie in konden lezen. Maar de klapper van de dag was toch wel het schuimkanon. ‘Je wordt helemaal begraven in schuim. ‘zei Devon (groep 6) die dit geweldig vond. En dat klopte, om de zoveel tijd hoopte het schuim zich wel tot 3 meter hoog op, kinderen en opblaasbeesten verdwenen in het schuim. Vervolgens konden de kinderen kijken hoe ver ze zouden komen op de buikschuifbaan. Senn uit groep 7 (foto) vond dit het leukste. ‘Ik ging zo snel, ik heb m gehaald.’ Hoe deed je dat dan? ‘Gewoon heel hard rennen!’

Na al dat spelen met waterpistool, schuim en op de buikschuifbaan gingen een zakje popcorn en een patatje er wel in. Om weer even tot rust te komen konden kinderen ook lekker kleuren of gitaarmuziek luisteren. Tot slot werd de vakantie in geluid door af te tellen van twintig naar een en daarna heel hard te roepen: ‘Fijne vakantie!!!’

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven