Eetcafé Rekken: ‘Wie wat bewaart, heeft wat’


REKKEN – Eetcafé Rekken drijft op vertrouwde gezichten, maar regelmatig neemt een jongere nieuwkomer de proef op som. En dat is fijn, want Eetcafé Rekken er niet alleen voor oudere inwoners en zij die er binding mee hebben. Dat hardnekkig misverstand willen we bestrijden: ‘eten verbindt’ is voor alle leeftijden. Marianne Blaauboer stelde vooraf nog maar eens dat een drietal zaken van belang zijn bij het inkopen van ingrediënten voor het diner. 1. Zoveel mogelijk verse seizoenproducten. 2. Deze kopen bij plaatselijke leveranciers 3. Zo weinig mogelijk etenswaar weggooien. En dat laatste gold dit keer de aspergesoep, waarvan de bouillon waarin de asperges vorige keer waren getrokken, nu als basis werd gebruikt voor een licht gebonden aspergesoep. Een mooi voorbeeld van ‘wie wat bewaart, die heeft wat’. Een ander punt is de afwisseling van gerechten, want naast de traditioneel bereide schotels zet het Eetcafé haar gasten ook onvoorbereid internationale gerechten voor. Vandaag is dat een Balinese rijstschotel.

Menu
Met een licht gebonden aspergesoep werd geopend. Een topper. Zelfs zo, dat de verse asperges van een maand geleden niet zo lekker smaakten als de huidige soep nu. Het hoofdgerecht is een Balinese rijstschotel met pittige groenten. Het rundsvlees is lekker mails gekookt tot draadjesvlees. De pittige groenten zijn spitskool en wortel, die gewokt zijn. Bijzonder om te merken dat bij dit gerecht de stemmen verstommen, men doet zich duidelijk tegoed. Als nagerecht vermeldt het menubriefje ’Aardbeienbavarois’. De koks oordelen anders, want zij schotelen de gasten volle yoghurt voor aangemaakt met slagroom en gegarneerd met koekjes en aardbeien. Niet dat dit de gasten iets uitmaakt, zij lepelen deze lekkernij met speels genoegen naar binnen. En daarna wel uitbuiken, want nagenoeg niemand eet thuis een drie-gangen-diner.

Team
Het team wat de gasten deze avond in de watten legt bestaat uit Alie, Charon, Chris, Greet, Hans, Jaqueline, Marco, Maria, Marianne, Wolf en Martin. De 32 gasten genoten van het copieuze diner en leerden elkaar (nog) beter kennen. U een volgende keer ook? Het volgend diner is op dinsdag 2 augustus in Den Hof. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Opgave bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of [email protected]. (PvdV)

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven