Kevin Vos zwaait af bij VIOS Beltrum


BELTRUM – Kevin Vos liet eind vorig jaar weten bezig te zijn aan zijn laatste seizoen als trainer van VIOS Beltrum. Na deze boodschap is er nog veel gebeurd. VIOS Beltrum streed mee om de bovenste plekken in de vierde klasse en bereikte uiteindelijk de nacompetitie. Promotie naar de derde klasse werd niet afgedwongen, maar des ondanks kan VIOS Beltrum terug kijken op een geslaagd seizoen. Dit weekend nam Kevin Vos officieel afscheid van de club, hij heeft er voor gekozen om volgend jaar zelf niet als trainer voor een groep te staan. In Beltrum wordt hij opgevolgd door het duo Nick van der Luyt en Maarten te Velthuis.

Kevin Vos schreef een afscheidsbrief welke hij ook deelde met onze redactie: 

“Beste supporters, leden, spelers en mensen met een rood-geel VIOS hart.

Afgelopen weekend kwam er voor mij een einde aan een heel mooi tijdperk. Samen met de complete spelersgroep en select groepje mensen die van dichtbij mee hebben gewerkt aan de ontwikkeling van het voetbal bij VIOS H1 heb ik op een prachtige manier afscheid genomen van een prachtige club.

In de afgelopen drie jaar als hoofdtrainer van deze vereniging heb ik genoten van de samenwerking met de spelers, staf en direct betrokkene personen bij de selectie van vv VIOS B. Ik heb deze groep van dichtbij mogen bedanken, voor mij persoonlijk heel waardevol.

Ik maak via deze weg dan graag gebruik om ook alle andere betrokkenen bij VIOS een groots “ dankjewel” te zeggen. In de afgelopen drie jaren zijn er zoveel zaken mogelijk gemaakt die mij en de selectie hebben geholpen om te bouwen aan het ‘voetbal’ dat de club en ik persoonlijk als voetbaltrainer altijd heb nagestreefd.

De onderhoudsgroep van de velden die altijd in dienst hebben gestaan om ons een fantastisch veld te geven. Aangepaste dagen van maaien, vaker plaatsen van lijnen op het veld zijn enkele voorbeelden van bijzondere ondersteuning. Een video analyse systeem die de vereniging heeft aangeschaft om voor de gehele club te laten werken, maar vooral op verzoek van de 1e selectie, zijn deze investeringen zonder discussie doorgevoerd. Alle mensen die betrokken zijn geweest bij activiteiten, perfect geregelde thuiswedstrijden met ontvangst voor tegenstander en supporters, het was een feest dit mee te maken. Uiteindelijk zijn het allemaal zaken die in mijn ogen ook nodig zijn om de club VIOS op de kaart te houden. En ja, wij staan op de kaart! Natuurlijk zijn het allemaal zaken die in de vereniging als ‘normaal’ worden gezien waardoor het ook vaak niet benoemd wordt. Maar ik als trainer wil wel benoemen dat ook al deze zaken hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het voetbal bij VIOS. Hier kijk ik dan ook oprecht met een heel goed gevoel op terug.

Als trainer heb je met de spelers en staf doelstellingen die je wilt behalen. Als we hier naar kijken dan zou je denken dat het mij niet gelukt is met de ploeg terug te promoveren naar de 3e klasse. Hierbij hebben de twee corona jaren ons niet geholpen, want uiteindelijk hebben we hier maar echt één kans voor gekregen. Dat we de promotie hebben gemist heeft ook nog wel een lange tijd pijn gedaan bij spelers, staf en mijzelf. Toch kijken we met een geweldig gevoel terug op drie seizoenen van ontwikkeling en presteren. Ik weet als trainer dat de basis in de selectie staat als een huis. We hebben het voetbal doorontwikkeld, de leeftijd in de groep naar beneden gebracht door jonge talenten en spelers toe te voegen aan de groep. De basis voor de komende jaren ligt er, waar het nu een taak gaat worden voor mijn opvolgers om hier op door te bouwen. Maar die taak ligt er niet alleen voor de spelers en de nieuwe staf, maar ook voor de rest van club. Blijf het voetbal op één zetten, dan gaat de rest vanzelf.

Ik kan inmiddels zeggen dat de voetbalvereniging VIOS Beltrum, mijn vereniging is geworden. Voor de laatste keer wil ik jullie zeggen: DANKJEWEL!

We zien elkaar langs de lijn. Het ga jullie goed!

Kevin Vos”. 

Foto: VIOS Beltrum

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven