Na 30 jaar stopt Margreet Dolphijn met Berkel Palace en start een volgende fase


BORCULO – Na 30 jaar is het goed geweest en stopt Margreet Dolphijn met hotel en restaurant Berkel Palace aan de Hambroekplas in Borculo. ‘Na duizenden bezoekers te hebben ontvangen op het terras, het hotel en in het restaurant is het tijd voor een volgende fase in mijn leven en ga ik iets rustiger aan doen’ aldus Margreet.

Dagelijks druk
Bij Berkel Palace konden mensen uit de omgeving maar ook van verder weg terecht voor een lunch, een diner of een lekker drankje op het terras. Berkel Palace ligt aan een drukke fietsroute en daarom was het dagelijks druk met fietsers die stopten voor een kop koffie en een stuk gebak. Het hotel wordt bezocht door mensen van heinde en verre en was zowel een plek voor toeristen die de Achterhoek bezoeken als voor zakelijke bezoekers van bijvoorbeeld het naastgelegen Friesland Campina. Ook de kegelvereniging en het Achterhoeks gemengd koor hebben jarenlang bij Berkel Palace terecht gekund. Beroemd was het speeddaten voor mensen tussen de 60 en 80 op de zondagmiddag. ‘Het is jammer dat het nu stopt. Ik heb hier fantastische jaren gehad en had het nooit willen missen’ zegt Margreet.

Overname
Het hotel/ restaurant is overgedaan aan Leisurelands, de eigenaar van de Hambroekplas. ‘Margreet heeft 30 jaar lang gezorgd voor beleving en goede sfeer op het gebied. Wij zijn haar enorm dankbaar dat ze hier zolang met ons heeft samengewerkt’, aldus Kees Rutten, directeur Leisurelands. De komende jaren krijgt de Hambroekplas een metamorfose en moet het een veel aantrekkelijker gebied worden voor mensen uit de omgeving en ook van verder weg. Het hotel krijgt hier een mooie plek in al is nog niet precies bekend in welke vorm. Berkel Palace in haar huidige vorm stopt in oktober. De gehele zomer is Berkel Palace nog open voor bezoekers en recreanten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven