Nieuwe subsidieregeling voor toekomst van cultuur en erfgoed

BERKELLAND – Veel culturele verenigingen en organisaties hebben moeite om hun activiteiten, hun leden- en vrijwilligersbestand of hun accommodatie up-to-date te houden. Corona heeft dat versterkt. De gemeente helpt die verenigingen en organisaties om toekomstbestendig te worden met het transformatiefonds Cultuur en Erfgoed.

Berkellandse organisaties of verenigingen op het gebied van muziek, kunst, cultuur en erfgoed, die meer dan twee jaar bestaan en 20 leden of vrijwilligers hebben komen in aanmerking. Een aanvraag doe je bij de gemeente Berkelland. Bij de aanvraag lever je een ‘ontwikkelplan’ aan.

Voor kleine aanvragen wordt een intakegesprek met de cultuur- en erfgoedcoach aangeraden. Voor grote aanvragen is dit verplicht. Culturije start binnenkort met de Cultuur en Erfgoedcoach die kan adviseren, doorverwijzen, verbinden en inspireren. Deze coach is ook een schakel tussen gemeente en het verenigingsleven.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven