Open dag nieuwe B3 school Hulswijs in Beltrum


BELTRUM – Een groep zeer diverse mensen, allen met een affiniteit met het onderwijs, heeft de afgelopen maanden hard nagedacht en gewerkt aan de oprichting van een B3 school, een school die los van de overheid opereert. “Op Facebook hebben we al diverse dingen gedeeld zoals visie, kernwaarden en locatie, de website zal de komende tijd ook gevuld gaan worden. De aanzet voor de oprichting hiervan is dat wij ons grote zorgen maken om het onderwijs in haar huidige vorm(en) en het feit dat je als reguliere school afhankelijk bent van beslissingen die overheidswege genomen zijn.”.  Zo laat een van de initiatiefnemers Bert Kruisselbrink uit Eibergen weten. De eerste open dag is gepland op maandag 11 juli op de beoogde locatie van de school, Landgoed ’t Hulsevoort in Beltrum.

Onderwijsinhoudelijk Hulswijs
Bij Hulswijs staat het kind centraal. “Leren is niet alleen een proces in je hoofd, maar je hele lijf doet mee”. Zo legt Bert uit. “Wij zijn een school die uitgaat van een Holistische visie, Holos = Grieks: “geheel”. Voor ons onderwijs houdt het in, dat wij dat vormgeven vanuit de fysieke, mentale, emotionele, energetische en spirituele ontwikkeling. Hiervoor gebruiken wij waar mogelijk levensechte leerbronnen. Zo kan een rekenles ook prima buiten in de natuur plaatsvinden, in de keuken of zomaar ergens spelenderwijs. Het landgoed is hiervoor uitermate geschikt! Kinderen leren bij ons hoe ze bewust verbinding kunnen maken met zichzelf door o.a. het aanbieden van lichaamsgerichte lessen zoals yoga en meditatie. Er is maximale ruimte voor kinderen om hun eigen kompas te vinden om volledig in hun kracht te staan. Wij nemen geen toetsen af maar volgen elk kind individueel door middel van een portfolio waarin kinderen kunnen presenteren wat voor schatten zij hebben ontdekt”.

Gegevens en open dag(en):
Naam: Hulswijs
Adres: Landgoed ’t Hulsevoort. Bruggertweg 2 te Beltrum (7156NB)
B3 school voor leerlingen in de leeftijd 4 t.m 12 jaar (basisonderwijs)
Gewenste startdatum: 1 september ‘22
Geplande open dag: 11 juli ’22 van 15.00-19.00u. Tevens op afspraak 1 op 1.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven