Open tuinen weekend in Ruurlo en Barchem

RUURLO/BARCHEM – Een viertal tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem stellen, na het succes van de voorgaande jaren, hun privétuin dit jaar opnieuw open voor tuinliefhebbers. Het zijn vier totaal verschillende tuinen. Wees welkom op zaterdag 9 juli en zondag 10 juli  van 10.30 tot 17.00 uur bij de tuinen ‘D’n Uuthook, De Valk en Hof te Ruurlo in Ruurlo en bij de familie Bannink in Barchem.

Allemaal hele bijzondere tuinen, waardoor bezoekers weer een andere kijk op tuinieren kunnen krijgen. De tuinen liggen redelijk dicht bij elkaar. Dus het is mogelijk om het per fiets de tuinen te bezoeken. De tuin van de familie Bannink en tuin D’n Uuthook of De Valk liggen twaalf kilometer uit elkaar. Hof te Ruurlo ligt daar tussen in. Het is voorjaar, dus is er veel te zien in deze tuinen.

D’n Uuthook
Tuin D’n Uuthook van Benny en Diny Schepers aan de Morsdijk 9 in ‘t Ruurlose Broek is een verrassende tuin in het buitengebied van Ruurlo van ongeveer vierduizend vierkante meter, die in drie gedeelten is aangelegd met een natuurvijver en twee folievijvers. De gazons zijn omringd door grote vaste plantenborders waarin een grote variatie van planten te vinden is. Er zijn diverse zitjes waar men kan genieten van de tuin, onder het genot van een kopje koffie. Bij slecht weer staat de koffie klaar in het Koffieheuksken, dat is ingericht als oude boerenkeuken en waar vele oude gebruiksvoorwerpen te zien zijn. Voor meer informatie: www.dnuuthook.nl. Entree: 3,50 euro, inclusief koffie of thee.

De tuin van de familie Bannink
De tuin van Hermien en Bertus Bannink aan de Lochemseweg 6 in Barchem is ongeveer 850 vierkante meter groot. De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met ieder een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt er gebruik gemaakt van éénjarige planten, al dan niet in potten. In de nazomer bloeien er veel dahlia’s. Entree: vrije gift. Koffie en thee zijn verkrijgbaar.

De Valk
De tuin De Valk van Dineke Brethouwer aan de Buitenvelderweg 2 in Ruurlo is een romantische, landschappelijk tuin van ruim vijfduizend vierkante meter met heel veel borders. Het ontwerp is van Harry Esselink en de beplanting van Dineke zelf. De borders bestaan uit bijzondere vaste planten, heesters en bomen. Alle kleuren zijn er te vinden; rood, geel en oranje geven een mooi effect. Het is een tuin waar bezoekers heerlijk door heen kunnen dwalen en door het open karakter zijn er mooie doorkijkjes naar de omgeving. Met de toepassing van veel grassen en herfstbloeiers, zoals asters en dahlia’s, is de tuin tot ver in september nog prachtig. In de tuin is men welkom onder de ‘berg’ waar men heerlijk kan zitten genieten. Voor meer informatie: www.tuindevalk.nl. Entree; 3,50 euro inclusief koffie/thee.

Hof te Ruurlo
De tuin Hof te Ruurlo van Marcel Borkus aan de Borculoseweg 40 in Ruurlo is elfhonderd vierkante en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend. Het is een echte verzameltuin. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottageachtige tuin, waaronder 550 verschillende soorten Hosta’s. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, onder andere de hosta’s/heuchera’s, staan in potten (ongeveer zevenhonderd) zodat er mee geschoven kan worden voor en leuk effect. Ook zijn er vijvers en zijn er terrassen en bankjes, zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken. Hof te Ruurlo ligt naast de molen Agneta. Voor meer informatie: www.hofteruurlo.nl. Entree: vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar.

De vier tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoel, rollator, kinderwagen. Honden zijn niet toegestaan.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven