Stichting Blijdschap Voor De Dieren zoekt vrijwilligers


BORCULO – In januari dit jaar is Stichting Blijdschap Voor De Dieren Nederlands eerste online dierenvoedselbank begonnen. Het principe van www.onlinedierenvoedselbank.nl is heel simpel. Mensen uit heel Nederland, die vallen onder de categorie minima, en geen hulp krijgen uit hun directe omgeving bij diervoer, kunnen maandelijks via internet een gratis een aanvraag doen voor diervoer. Als na een kleine controle blijkt dat ze er recht op hebben wordt het pakket verstuurd via DHL.

Vrijwilligers gezocht
De aantallen pakketten die wekelijks de deur uit gaan varieert van 50-200 pakketten. De onlinedierenvoedselbank.nl zoekt vrijwilligers die willen helpen bij het op maat samenstellen van de dierenvoedselpakketten en het verrichten van hand en spandiensten in het magazijn. Stichting Blijdschap Voor De Dieren zoekt mensen die bereid zijn om naar Borculo te komen het magazijn bevind zich namelijk op de Bosberg 39, het Oude pand van de schilder van Amerongen.

Dierenbuddy-project
Een andere activiteit van de BVDD is Dierenbuddy. Dit hulpproject heette voorheen ‘Wat nu?’ en is door Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn overgedragen aan de BVDD. Dierenbuddy is gericht op het bemiddelen tussen zorgvragers en zorgverleners. Het gaat hierbij om incidentele of tijdelijke verzorging of tijdelijke opvang van een dier. Bijvoorbeeld omdat er bij de houder van het dier geen gelden aanwezig zijn om zelf zorg in te kopen of omdat er sprake is van een bijzondere omstandigheid. Het is een uniek hulpproject waarbij mensen belangeloos en zonder vergoeding tijdelijk buddy willen zijn voor een dier van een ander.

Landelijk dekkingsgebied Dierenbuddy
Op dit moment heeft de BVDD 700 geregistreerde dierenbuddy’s verspreid over heel Nederland. Door het actief werven van dierenbuddy’s probeert stichting BVDD eind van dit jaar een landelijke dekking van 2000 buddy’s te realiseren zodat iedereen gebruik kan maken van een dierenbuddy. Vrijwilligers die zich aanmelden via de website doen dat geheel vrijblijvend en hebben geen enkele overeenkomst met de BVDD. De stichting bemiddelt alleen bij het zoeken naar een zorgverlener door het verstrekken van de bij haar bekende gegevens van zorgvragers. De hulpvrager en de Dierenbuddy maken samen afspraken. Mocht er nood aan de man zijn dan helpt stichting BVDD met het zoeken naar mensen die willen helpen met de verzorging van of het oppassen op een dier. Zowel voor een korte als langere periode.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Frank Dogterom (06-82000839)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven