Yara Harkink wint haar eerste KOC- beker


BERKELLAND – Zaterdag 2 juli was de eindkeuring van de kalverclub, hierbij gingen Derk te Brinkhof en Gerrit Geerdink bij de deelnemers langs. Het parcours werd gelopen met het kalf, waar de deelnemers al een paar maanden mee aan het oefenen zijn. De correcte omgang met het kalf wordt het hoogst gewaardeerd en daarna of het kalf keurig schoon is en het deelnemersboekje goed is bijgehouden. Aan de keuringen van de kalver-opfokclub Borculo e.o deden 13 kinderen mee, verdeeld in twee groepen, 6 kinderen jonger dan 10 jaar en 7 kinderen van 10 jaar en ouder. In de maand juni waren ook al twee keuringsrondes door de bestuursleden. Het is mooi om te zien hoe de deelnemers samen met hun kalf zich ontwikkelen in deze maand. Ook waren er 5 deelnemers die zelf geen boerderij thuis hebben, maar bij de buren/klasgenoot of vrienden een kalfje mochten gebruiken.

Prijzen
’s Avonds na de eindkeuring werden de prijzen en diploma’s uitgereikt bij de Melktap in Geesteren. De wisselbeker werd gewonnen door Yara Harkink uit Borculo met haar kalf Pinkie, zij behaalde van alle keuringen de meeste punten Bij de groep jonger dan 10 jaar werd Liz Schepers uit Ruurlo eerste met haar kalf Erika 71. Tweede werd Tess Dijkman uit Ruurlo met haar kalf Koosje 151 en derde Daan Veldhuis uit Borculo met zijn kalf Andy Aires Dit jaar hebben we voor het eerst een toekomst prijs uitgereikt en wel aan Wesly Bos uit Gelselaar Bij de groep 10 jaar en ouder werd Yara Harkink uit Borculo eerste met haar kalf Pinkie. Tweede werd Babette van de Brug uit Geesteren met haar kalfje Tine 175 en derde werd Tim met zijn kalf Tine 174. Extra prijzen waren er voor het beste dag-totaal van de eindkeuring, deze ging naar Tim bij de groep 10 jaar en ouder en naar Daan Veldhuis in de groep jonger dan 10 jaar. Het kalverclubseizoen is weer prima verlopen, na 66 jaar is de KOC Borculo e.o nog springlevend!!!

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven