Berkelstad Borculo heeft er een bijzonder kunstwerk bij

BORCULO – Op de gevel van de zompenloods aan de Berkel is sinds woensdag een bijzonder kunstwerk te zien. Onthuld door drie mensen die aan de wieg stonden van de huidige Berkelscheepvaart, Thomas Lijfering, oud-burgemeester Michiel Alma van Borculo en oud-Meilinkdirecteur Wim Braam. In roesvrij staal uitgevoerd door kunstenaar Jan te Kulve uit Eibergen en weer een initiatief van de Stichting Borculo, beleef de Berkelstad, onder de bezielende leiding van Peter Nieuwenhuis.

Gedicht 
Een prominent positie in het wandtafereel, met alle belangrijke Berkelplaatsen, heeft dichter en dominee Willem Sluiter (1627-1673) gekregen met zijn silhouet en dat van de spitse toren van de Oude Mattheuskerk in Eibergen, waar hij voorganger was. Achter de spits van deze toren bleef het openingsdoek nog even haken, maar dat loste iniatiefnemer Nieuwenhuis snel op. Hij droeg bij deze gelegenheid ook een bekend gedicht van deze belangrijkste Berkeldichter, dat ook op de gevel prijkt van lunchroom De Heerlijkheid in Borculo. Thomas Lijfering werd deze middag vanwege zijn verdiensten voor de Berkelstad in het zonnetje gezet. Hij ontving als zevende de bronzen penning van de stichting.

Door Arend Heideman
Foto’s Arend Heideman en Jaime Lebbink

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven