FC Eibergen en EGVV starten oefencampagne met nipte nederlaag

EIBERGEN – FC Eibergen heeft in haar eerste vriendschappelijk een 2-1 verlies geleden tegen AD’69. Op die uitslag viel weinig af te dingen. Desondanks was het voor de debuterende Jeroen Kiepman een uiterst nuttige wedstrijd. De nieuwe oefenmeester zag in totaal 22 spelers aan het werk, omdat hij halverwege de strijd het hele elftal verving door een ander team. Voor hem is het in deze fase vooral een kwestie van kijken wie er in de hoofdmacht thuishoren en in welke samenstelling er het beste gespeeld kan worden. Hierdoor was het in de hitte in Aalten voor de Eibergenaren nog niet mogelijk om in beide helften op het maximale niveau te presteren. Bovendien kon er wegens vakanties geen beroep gedaan worden op meer dan een handvol spelers.

De bezoekers namen na ruim een half uur de leiding toen Jacco Roerdink een hoekschop met een boog over de AD-doelman kopte: 0-1. Na ruim een uur spelen kwamen de gastheren op gelijke hoogte na een goed uitgevoerde counter. Tien minuten later werd een persoonlijke fout aan Eibergse kant door de Aaltenaren keihard afgestraft: 2-1.

Gelselaar
EGVV speelde gisteren haar eerste oefenduel. De ploeg van trainer Tom Hofman was te gast in Keijenborg bij Keijenburgse Boys. Ondanks een 3-0 achterstand bij rust wisten de mannen in Gelselaar de schade nog redelijk beperkt te houden. Cas Stokkink en Jorn Meutstege wisten beide het net te vinden, waardoor de eindstand op 3-2 werd bepaald. Beide ploegen waren nog lang niet compleet en de hitte speelde een grote rol, toch was Hofman tevreden. “Ik heb veel goede dingen gezien vandaag, de eerste helft kregen we een aantal ongelukkige doelpunten tegen mede door twee benutte strafschoppen. In de tweede helft wisten we zelf het net ook te vinden, wat mij betreft was 3-3 een prima uitslag geweest en dat had ook gekund. Helaas konden we dat net niet bewerkstellingen”.