Helikopters vliegen laag boven Berkelland


BERKELLAND – Het luchtruim boven de Achterhoek wordt komende week gebruikt door helikopters van Defensie. Voor de oefening ‘Longbow Attack’ is een laagvlieggebied boven de regio ingesteld. Het oefengebied beslaat bijna alle gemeenten van de Achterhoek, waaronder grote delen van Doetinchem, Montferland, Bronckhorst, Berkelland en Oost Gelre. Het is de tweede keer dit jaar dat de oefening boven de regio plaatsvindt. De helikopters hebben toestemming gekregen om laag te vliegen voor de oefening. Wel worden gebieden met aaneengesloten bebouwing en industrie volgens Defensie zoveel mogelijk vermeden. Dit geldt ook voor ‘mensenverzamelingen’.

Naast vliegende eenheden, zijn er ook grondtroepen betrokken bij de training. Doel van ‘Longbow Attack’ is volgens Defensie om de samenwerking van deze onderdelen te verbeteren. De oefening duurt vier dagen, van maandag tot en met donderdag. Er wordt getraind van 09.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds.

Door REGIO8 in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: Ministerie van Defensie

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven