Provincie trekt waarschuwing voor blauwalgen bij Camping De Fontein in Eibergen in


EIBERGEN -De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor blauwalgen bij Camping De Fontein te Eibergen ingetrokken. Uit recente controles van Waterschap Rijn en IJssel blijkt dat er geen blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten. De waarschuwing voor blauwalgen was op 15 augustus 2022 ingesteld omdat uit visuele controle bleek dat er een drijflaag potentieel toxische blauwalgen waren geconstateerd. Hierdoor was een verhoogd risico op gezondheidsklachten aanwezig.

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op http://www.zwemwater.nl

Klachten over het zwemwater?
Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar: [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven