Raadslid Thijs Luiken (CDA) vraagt aandacht voor exorbitante energieprijzen voor Berkellandse ondernemers


BERKELLAND – Raadslid Thijs Luiken (CDA) heeft tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond aandacht gevraagd voor de energiecrisis. Luiken haalde voorbeelden aan van Berkellandse bedrijven die duizenden euro’s per maand meer moeten gaan betalen voor gas en elektra. De bedragen zijn zo exorbitant hoog dat de bedrijfsvoering van de bedrijven die Luiken in zijn voorbeelden noemde acuut in gevaar komt. Luiken wilde van het college weten wat men lokaal kan doen om deze ondernemers te ondersteunen.

Druk op voeren
Wethouder Hans van der Noordt  (D66) was helder, deze ondernemers kunnen door de gemeente Berkelland niet financieel ondersteund worden. Wel wil Van der Noordt de druk opvoeren richting de politieke achterban in Den Haag. Luiken vroeg ook waar ondernemers die in de knel zitten terecht kunnen met hun probleem. Volgens Van der Noordt is daar in Berkelland een groot netwerk voor van organisatie waar de gemeente mee samenwerkt. Zo kunnen de ondernemers o.a. terecht bij organisaties als Achterhoek onderneemt Duurzaam, de bedrijvenkring Berkelland, AGEM en de Omgevingsdienst. Ondanks dat Van der Noordt geen pot geld heeft staan voor de ondernemers geeft hij aan het MKB in Berkelland wel te kunnen helpen in de advisering over verduurzaming en eventuele financieringsvraagstukken. 

Aandacht
Van der Noordt gaf toe dat het waarschijnlijk niet bij elke ondernemer bekend zal zijn waar men terecht kan met een hulp vraag. De wethouder beloofde hier extra aandacht aan te willen geven in gemeentelijke mededelingen. Kropman (VVD) en Winters (BBB) vroegen zich af hoe er vanuit Berkelland aandacht kan worden gevraagd voor dit probleem, waarbij Winters met het idee kwam om een brandbrief richting Den Haag te sturen. Van der Noordt vond dit een prima idee en stelde voor om namens de raad en het college van Berkelland een brief te sturen naar Den Haag. Boer (D66) wees er op dat dit probleem ook bij de ‘gewone’ burger van Berkelland leeft en dat ook hier aandacht voor dient te zijn. 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven