Warme 105e editie Holterhoekse kermis


HOLTERHOEK – Holterhoek vierde dit weekend een warme 105e editie van de Holterhoekse kermis. In de feestweide bij Grenszicht werd uitbundig feest gevierd met de hele buurtgemeenschap. Jong en oud, voor iedereen was er wat wils; ringfietsen, krattendans, vogelschieten, maar ook diverse kinderactiviteiten met of zonder water.

Vrijdag
Op vrijdagmorgen werd de kermis afgetrapt met het ophalen van het koningspaar en jeugdkoning van 2019/2020 én 2021: Henny en Marlien Roerdink en Joost Penterman. Daarna werd met ruim 200 mensen genoten van een brunch en begon een verhit volleybaltoernooi dat werd gewonnen door Camping Helmers 1. Tijdens het volleyballen waren er ook diverse andere activiteiten: jeu de boules, eendjes vangen, ballontrappen en krattendans. ’s Avonds was er in de tent feest met Duo Double XL. Ook had de organisatie dit jaar een ‘Oldtimer treff’n’ tent gemaakt, waarin de oudere jeugd bij kon praten. Hier werd ook deze avond goed gebruik van gemaakt.

Zaterdag
Zaterdagmorgen stonden de 59 fanatieke vogelschieters weer klaar om de vogel er af te knallen. Wethouder Arjen van Gijssel kwam de Holterhoekse gemeenschap hierin ondersteunen door het eerste schot te lossen. Na 312 schoten was het Hans Bongers die de romp, staart én linkervleugel er in één keer afschoot. Samen met Margriet vormt hij het koningspaar van 2022. Bij het jeugdvogelschieten deden ze er iets langer over, maar daar was uiteindelijk Bas klein Avink die de romp, staart én kop er af schoot. Er kan bijna geen trotsere jeugdkoning bestaan dan onze Bas.

Zeskamp
Tijdens de kinderspelen werd ons duidelijk dat er genoeg nieuwe aanwas is in de Holterhoek: ruim 20 kinderen genoten van deze mini-zeskamp. Ondanks de hitte werd er ook fanatiek deelgenomen aan het balgooien en ringfietsen. De Moeflons zorgde ’s avonds in de feesttent voor een spetterend optreden en een goede sfeer.

Zondag
Peppel’nzundag was weer een gezellig samenzijn om het kermisweekend mooi af te sluiten met de Halsband.

Hieronder de uitslagen van alle spelen:
Ballontrappen
0-6 jaar: 7-12 jaar: 13-16 jaar: 16 jaar en ouder
1. Roos Grootholt 1. Suze Grootholt 1. Marijn Penterman 1. Tom Penterman
2. Guus Kolkman 2. Merle Holtkamp 2. Bas kl. Avink
3. Lynn Roerdink 3. Annemarie gr. Wassink 3. Roel Penterman

Krattendans
Jeugd groep 1 Jeugd groep 2 16 jaar en ouder
1. Lieke Roerdink 1. Suze Grootholt 1. Jeroen te Nijenhuis
2. Maud kl. Avink 2. Merle Holtkamp
3. Bas kl. Avink 3. Annemarie gr. Wassink

Volleybaltoernooi: Winnaars jeu de boules Winnaars kinderspelen
1. Camping Helmers 1 Theo Huls Maud kl. Avink Norin Scharenborg
2. Camping Helmers 2 Annie Terbraak Lieke Roerdink Jochem Wielens
3. Betonpoertjes Elly klein Gebbink Lonneke Vergeer
Ringfietsen Balgooien
1. Mark Krooshof 1. Erwin Kolkman
2. Tonny Roerdink 2. Lucas Lubbers
3. Erna Helmers 3. Mark Krooshof

Jeugdvogelschieten Vogelschieten:
Rechtervleugel: Sem Holtkamp Rechtervleugel: Remco Wopereis
Linkervleugel: Merle Holtkamp Hals/kop: Gijs Helmers
Hals/kop: Bas klein Avink Linkervleugel: Hans Bongers
Staart: Bas klein Avink Staart: Hans Bongers
Romp: Bas klein Avink Romp: Hans Bongers

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven