Bestuurswisseling en een welverdiende en geslaagde vrijwilligersavond Electro Car Eibergen


EIBERGEN – Vrijwilliger(st)ers van de Electro Car Eibergen kwamen in De Kruidenhof bij elkaar voor een gezellige avond. Voorzitter Frieda van Enk opende de avond door haar dank uit te spreken aan alle vrijwillig(st)ers, die zich met zoveel enthousiasme en betrokkenheid een heel jaar door inzetten voor deze vervoersdienst. Inmiddels is de vervoersdienst ECE een bekend verschijnsel in Eibergen, want de het ´karretje´ rijdt af en aan om mensen, die niet of tijdelijk niet mobiel zijn op plaats van bestemming te brengen. Dat kan naar de dokter, tandarts, fysio, boodschappen doen of gewoon op visite gaan bij familie of naar de soos. Er is geen indicatie of lidmaatschap nodig.

Hoeveel kilometers de electrocar inmiddels heeft afgelegd vanaf de start, hadden zelfs de vrijwilligers geen idee van! Slechts een enkeling, die toevallig op de kilometerteller had geleken, scoorde op deze vraag met een dikke tien! Het juiste antwoord was 16.500 km vanaf 2 januari 2020. Het was een van de vragen van een speciaal voor deze avond opgezette ECE Pub Quiz. De kennis van de vrijwilligers werd getest op: Wat weet je van… de Electrocar – Eibergen – De Kruidenhof en Ken je woonplaats. Maar voor het vrijwillig(st)ers team, hoofdzakelijk bestaand uit actieve pensionado’s, was het hoofdthema Terug in de tijd van toen …… de 50 – 60- en 70- er jaren. Voor velen een feest van herkenning, maar ook de ‘krasse knarren” moesten diep in hun geheugen graven. Op een enkele na, wisten maar weinigen waar men het Gerrit Nijhuislaantje in Eibergen kan vinden…..

Het team ‘De Kruidenhof’ bestaande uit de chauffeurs Wim Morsink – Jan Saaltink en Tonni Wormgoor gingen tenslotte met de eer strijken. De winnaars kregen 1 jaar lang het donateurschap van De Kruidenhof aangeboden. Al met al een hele geslaagde avond op een prachtige locatie en welverdiend voor dit team vrijwilligers.

Bestuurswisseling ECE
Per ingang van 1 oktober a.s. vindt er een bestuurswisseling binnen de Stichting ECE plaats. Eelco Kruidenier, die aan de wieg stond van de oprichting van deze vervoersdienst en vanaf het prille begin het secretariaat onder zijn hoede heeft genomen, draagt het stokje over aan Anneke Bollen, welzijnsmedewerker bij LIVIO. Ook Anneke is vanaf het begin betrokken geweest bij ECE en een bekend gezicht binnen deze vervoerdienst. Het bestuur was dan ook zeer verheugd zo snel een goede opvolgster gevonden te hebben. Eelco Kruidenier bedankte iedereen voor het in hem gestelde vertrouwen en wenste uiteraard ook het nieuwe bestuurslid en iedereen, die nauw verbonden is met de ECE, alle succes toe. Als eigenaar van het autobedrijf Berenpas zal Kruidenier nauw betrokken blijven voor de service en onderhoud van deze electrocar. Het nieuwe adres voor het secretariaat is vanaf 1 oktober 2022 : Krabbenborg 2 – 7151 XG. Het email adres blijft [email protected].

Verkoop muntjes
Muntjes voor de Electro Car Eibergen zijn vanaf heden ook verkrijgbaar bij TIP – Toeristisch Informatie Punt aan de Grotestraat 59. Openingstijden zie website TIP. Daarnaast zijn de muntjes verkrijgbaar bij het winkeltje in de Meergaarden openingstijden van maandag t/m vrijdag 9.30 uur tot 11.30 uur en Boekhandel Gellekink – J.W. Hagemanstraat 16 tijdens winkelopeningstijden. De muntjes kosten 2,50 per stuk – 5 muntjes voor 10,– euro en 11 muntjes voor 20,– euro. 1 muntje is goed een retourrit en wordt bij aanvang van de rit aan de chauffeur van de electrocar betaald. De retourrit zit daar automatisch bij in. De Electro Car Eibergen is een zeer gewaardeerde vervoersdienst, die uitsluitend met en door een team van 25 vrijwillig(st)ers gerund wordt. Bedoeld om mensen – veelal ouderen, die niet meer zelfstandig kunnen reizen of ver kunnen lopen naar arts, fysio, pedicure, vereniging etc. te brengen. Ook boodschappen doen, familiebezoek of gewoon een terrasje pikken. De electrocar zorgt voor dat men vervoer van deur tot deur binnen een straal van ca. 4 kilometer vanuit het centrum van Eibergen. Rijtijden vanaf 8.30 uur tot 17.30 uur – elke dag van de week – 365 dagen per jaar!

De rollator kan meegenomen worden. Men heeft geen indicatie nodig en hoeft ook geen lidmaatschap aan te gaan om gebruik te maken van deze vervoersdienst. Ook als men tijdelijk niet mobiel is wil de electrocar u graag van dienst zijn. Voor een ritje belt u 06 – 10 82 05 79
Voor informatie: zie deze link of mail [email protected]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven