Bestuurswisseling en een welverdiende en geslaagde vrijwilligersavond Electro Car Eibergen

Door Redactie op 26-09-2022


EIBERGEN – Vrijwilliger(st)ers van de Electro Car Eibergen kwamen in De Kruidenhof bij elkaar voor een gezellige avond. Voorzitter Frieda van Enk opende de avond door haar dank uit te spreken aan alle vrijwillig(st)ers, die zich met zoveel enthousiasme en betrokkenheid een heel jaar door inzetten voor deze vervoersdienst. Inmiddels is de vervoersdienst ECE een bekend verschijnsel in Eibergen, want de het ´karretje´ rijdt af en aan om mensen, die niet of tijdelijk niet mobiel zijn op plaats van bestemming te brengen. Dat kan naar de dokter, tandarts, fysio, boodschappen doen of gewoon op visite gaan bij familie of naar de soos. Er is geen indicatie of lidmaatschap nodig.

Hoeveel kilometers de electrocar inmiddels heeft afgelegd vanaf de start, hadden zelfs de vrijwilligers geen idee van! Slechts een enkeling, die toevallig op de kilometerteller had geleken, scoorde op deze vraag met een dikke tien! Het juiste antwoord was 16.500 km vanaf 2 januari 2020. Het was een van de vragen van een speciaal voor deze avond opgezette ECE Pub Quiz. De kennis van de vrijwilligers werd getest op: Wat weet je van… de Electrocar – Eibergen – De Kruidenhof en Ken je woonplaats. Maar voor het vrijwillig(st)ers team, hoofdzakelijk bestaand uit actieve pensionado’s, was het hoofdthema Terug in de tijd van toen …… de 50 – 60- en 70- er jaren. Voor velen een feest van herkenning, maar ook de ‘krasse knarren” moesten diep in hun geheugen graven. Op een enkele na, wisten maar weinigen waar men het Gerrit Nijhuislaantje in Eibergen kan vinden…..

Het team ‘De Kruidenhof’ bestaande uit de chauffeurs Wim Morsink – Jan Saaltink en Tonni Wormgoor gingen tenslotte met de eer strijken. De winnaars kregen 1 jaar lang het donateurschap van De Kruidenhof aangeboden. Al met al een hele geslaagde avond op een prachtige locatie en welverdiend voor dit team vrijwilligers.

Bestuurswisseling ECE
Per ingang van 1 oktober a.s. vindt er een bestuurswisseling binnen de Stichting ECE plaats. Eelco Kruidenier, die aan de wieg stond van de oprichting van deze vervoersdienst en vanaf het prille begin het secretariaat onder zijn hoede heeft genomen, draagt het stokje over aan Anneke Bollen, welzijnsmedewerker bij LIVIO. Ook Anneke is vanaf het begin betrokken geweest bij ECE en een bekend gezicht binnen deze vervoerdienst. Het bestuur was dan ook zeer verheugd zo snel een goede opvolgster gevonden te hebben. Eelco Kruidenier bedankte iedereen voor het in hem gestelde vertrouwen en wenste uiteraard ook het nieuwe bestuurslid en iedereen, die nauw verbonden is met de ECE, alle succes toe. Als eigenaar van het autobedrijf Berenpas zal Kruidenier nauw betrokken blijven voor de service en onderhoud van deze electrocar. Het nieuwe adres voor het secretariaat is vanaf 1 oktober 2022 : Krabbenborg 2 – 7151 XG. Het email adres blijft [email protected]

Verkoop muntjes
Muntjes voor de Electro Car Eibergen zijn vanaf heden ook verkrijgbaar bij TIP – Toeristisch Informatie Punt aan de Grotestraat 59. Openingstijden zie website TIP. Daarnaast zijn de muntjes verkrijgbaar bij het winkeltje in de Meergaarden openingstijden van maandag t/m vrijdag 9.30 uur tot 11.30 uur en Boekhandel Gellekink – J.W. Hagemanstraat 16 tijdens winkelopeningstijden. De muntjes kosten 2,50 per stuk – 5 muntjes voor 10,– euro en 11 muntjes voor 20,– euro. 1 muntje is goed een retourrit en wordt bij aanvang van de rit aan de chauffeur van de electrocar betaald. De retourrit zit daar automatisch bij in. De Electro Car Eibergen is een zeer gewaardeerde vervoersdienst, die uitsluitend met en door een team van 25 vrijwillig(st)ers gerund wordt. Bedoeld om mensen – veelal ouderen, die niet meer zelfstandig kunnen reizen of ver kunnen lopen naar arts, fysio, pedicure, vereniging etc. te brengen. Ook boodschappen doen, familiebezoek of gewoon een terrasje pikken. De electrocar zorgt voor dat men vervoer van deur tot deur binnen een straal van ca. 4 kilometer vanuit het centrum van Eibergen. Rijtijden vanaf 8.30 uur tot 17.30 uur – elke dag van de week – 365 dagen per jaar!

De rollator kan meegenomen worden. Men heeft geen indicatie nodig en hoeft ook geen lidmaatschap aan te gaan om gebruik te maken van deze vervoersdienst. Ook als men tijdelijk niet mobiel is wil de electrocar u graag van dienst zijn. Voor een ritje belt u 06 – 10 82 05 79
Voor informatie: zie deze link of mail [email protected]

 

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Winterdag en natuurwandeling bij museum de Lebbenbrugge Borculo
BORCULO - Op zondag 11 dec. wordt er bij museum de Lebbenbrugge een sfeervolle midwinterdag georganiseerd met verschillende oudhollandse ambachten al......
Lees verder »

Bijzondere Walzheimer avond speciaal voor iedereen met een vorm van dementie en hun naasten
NEEDE - Het Alzheimer Trefpunt Berkelland sluit het jaar af met een bijzondere avond met dans en muziek, speciaal voor mensen met dementie en hun naa......
Lees verder »

Inzameling Voedselbank in Neede op zondag 4 december
NEEDE - "Een forse stijging van het aantal mensen dat gebruikt moet maken van de Voedselbank, ook in onze omgeving. Ze kunnen financieel niet meer ro......
Lees verder »

Reis in december voordelig met de bus en regionale trein
BERKELLAND - De gezellige decembermaand komt eraan! Wat zijn jouw plannen? Inkopen doen voor de feestdagen, een avondje uit, een kerstmarkt bezoeken ......
Lees verder »

Klassiek geschoolde musici verloren hun hart aan volksmuziek van de Balkan
RUURLO – zaterdag 10 december verwelkomt KunstKring Ruurlo in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo Trio BachTaloh. Een zigeunertrio waarvan de ......
Lees verder »

Politie Berkelland betrapt twee bestuurders die rijden onder invloed van drugs
BERKELLAND - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie Berkelland twee keer een proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van ......
Lees verder »

Robotkassa’s van de toekomst in BIEBlab Ruurlo en Borculo
BERKELLAND – Op woensdag 7 (Ruurlo) en woensdag 14 november (Borculo) staat het BIEBlab in het teken van robotkassa’s. In beide vestigingen begint he......
Lees verder »

Bijeenkomst Parkinson Café Berkelland 8 december: Ergotherapie bij parkinson
BERKELLAND - Ergotherapeuten Marise Vreugdenhil (Ergo Es) en Saskia Sollman (Sensire), beiden deelnemer aan het ParkinsonNet, houden een presentatie ......
Lees verder »

Lezing over de bestrijding van anti-semitisme in synagoge Borculo
BORCULO - ‘We kunnen ons niet veroorloven achterover te leunen’ Deze waarschuwende woorden van Eddo Verdoner, sinds april 2021 de eerste Nationaal Co......
Lees verder »

Succes voor Lynn Bouwmeester in Olst
NEEDE - Op de dressuurwedstrijd in Olst heeft Lynn Bouwmeester met haar paard Mon Chardonnay gestart in de klasse L1 dressuur. Ze reden twee mooie pr......
Lees verder »

Sint op bezoek in de Dijkhoek
BORCULO - Sinterklaas heeft afgelopen woensdag met 3 van zijn Pieten een bezoek gebracht aan de allerjongsten van v.v. DEO. Eén voor een werden de DE......
Lees verder »

Uitslagen bedrijfsschietcompetitie s.v. De Kroon Eibergen
EIBERGEN - Hierbij de uitslagen van de vierde schietwedstrijd Verenigings- & Bedrijfs Schietcompetitie 2022 (editie 51) georganiseerd door Schiet......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

NUB TV

Borculo en Geesteren in het teken van traditionele slipjacht


BORCULO/GEESTEREN – De jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) en de Hamelandse Ruiters in Borculo en Geesteren vond zaterdag voor de 47e keer plaats. Amazone Floor van Roon heeft met meer dan honderd jachten door het hele land meegereden en komt, net als andere deelnemers en vele bezoekers, graag naar de Achterhoek voor de slipjacht.

“Het is supermooi om in deze streek, in deze regio te rijden”, aldus Van Roon. “Mensen zijn hier heel vriendelijk en vinden het naar mijn weten ook leuk dat we er zijn. Dus dit is zeker een omgeving waar we graag komen.” Dat deelnemers graag naar Berkelland komen blijkt uit cijfers van de KNJV. “Als je kijkt naar de ongeveer vijftig jachten die ze jaarlijks organiseren, dan zitten wij in de top vijf qua deelnemers. Dat geeft wel aan dat ze graag hier naartoe komen”, laat Jan Markink van de Hamelandse Ruiters weten. Ook bezoekers weten de slipjacht te vinden: “We kunnen altijd rekenen op heel veel belangstelling. We kondigen het altijd aan en dan komen er veel mensen naar kijken.”

Tijdens de slipjacht jagen de veertig deelnemers niet op een prooi, maar volgen ze een kunstmatig vossenspoor door het landschap. “Met een slipjacht trekken we een spoor dat ruikt naar vos en dan volgen een stel honden het spoor”, beschrijft Van Roon. “Dan zijn er drie ruiters die de honden begeleiden en wij als ruiters gaan er met de paarden achteraan.” De ruiters rijden vervolgens door de veelzijdige natuur in Borculo en Geesteren. “Dat gaat dan over de weilanden, de landerijen en door de bossen”, vertelt Markink. “Maar ook door sloten bijvoorbeeld, dat is het mooie ervan.”

Waardevolle traditie
Voor de amazones is de traditie erg waardevol. “Ik vind het vooral heel leuk dat je het met een grote groep van vaak dezelfde mensen doet”, vertelt amazone Mathilde de Rooij, die vaak samen met haar ouders een slipjacht rijdt. “En er zit geen wedstrijdelement in, dat maakt het gemoedelijk.” Van Roon rijdt twee keer per week mee met een jacht: “Dan kom je op leuke plekken van Nederland en mooie stukken natuur waar je anders niet zou komen.”

Traditie in ere houden
Ook Markink hoopt dat de traditie, die in Borculo en Geesteren bijna vijftig jaar bestaat, nog lang blijft bestaan. “Het is een traditie die in ere moet worden gehouden”, vindt de organisator. “Bij de start zie je zogenaamde sonneurs, die blazen de jacht aan en aan het einde van de jacht blazen ze het weer af.”

Door REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »