Bibliotheek Borculo tijdelijk naar Muraltplein


BORCULO – De Borculose vestiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek verhuist eind van dit jaar naar het centrum van het historische stadje. Afgelopen vrijdag heeft directeur-bestuurder Martien Louwers van de Bibliotheek Oost-Achterhoek het huurcontract van Muraltplein 44 getekend. Deze locatie is een tijdelijke oplossing voor de huisvesting van de bibliotheek.

Verlaten
Per 1 januari 2023 moet de Bibliotheek Borculo het pand aan de Hoflaan verlaten, in verband met de woningbouwplannen van de Stichting Twickel, de huidige eigenaar van ‘Het Hof’. De Bibliotheek Oost-Achterhoek is al lange tijd op zoek naar een alternatief voor de Hoflaan.
“Muraltstraat 44 is een tijdelijke oplossing”, aldus Louwers. “We vestigen daar de Bibliotheek in het souterrain. Gelukkig heeft het pand op straathoogte een mooie ingang, met veel ramen, zodat we duidelijk kunnen laten zien aan de Borculose bevolking waar hun bibliotheek te vinden is. Het souterrain is bereikbaar met een trap en er is een liftvoorziening, waardoor ook mindervaliden ons kunnen bezoeken”.

Tijdelijke oplossing
Martien Louwers is blij met deze tijdelijke oplossing. “Gelukkig kunnen we onze dienstverlening in Borculo voortzetten in dit pand, dat ook nog eens centraal in Borculo ligt. Wel blijven we in gesprek met de gemeente Berkelland over de permanente vestiging van de Borculose bibliotheek in het gemeentehuis van deze gemeente”.

De Bibliotheek Borculo gaat in december verhuizen naar de Muraltplein en hoopt begin januari haar deuren weer te kunnen openen.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Bibliotheek Borculo tijdelijk naar Muraltplein”

  1. Niet erg praktisch, weinig parkeergelegenheid. Waarom niet meteen in het gemeentehuis daar wordt alle ruimtes niet gebruikt. En ze wisten toch al hoelang dat het hof leeg moet. Kun je 2 keer verhuizen wat kost dat niet. En die nieuwe ruimte is veel kleiner weer een achter uitgang. Ze willen van alles in Borculo, zoals het horecapllein en het haventje .wat blijft er van parkeerruimte over. Kijk maar eens hie vol de Veemarkt en bij het gemeentehuis het vol staat. Ze willen wel bezoekers maar er komt steeds minder parkeergelegenheid. Elke keer verdwenen er parkeerplaatsen, zoals bij het brandweermuseum, bij Schuurman voor en toen met de nieuwe indeling van de Veemarkt hebben we ook veel plaatsen ingeleverd.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven