Eibergse Goorhorst grijpt titel op het NK Discgolf


EIBERGEN – Twee jaar geleden had ze nog nooit van de sport gehoord, maar vorige week kroonde de 22-jarige Hilde Goorhorst uit Eibergen zich tot Nederlands Kampioen in het discgolfen. De sport lijkt op golf, maar waar je bij die sport een bal in een hole moet putten, moet je hier binnen zo min mogelijk worpen de disc in een basket zien te krijgen.

Goorhorst begon met de sport in coronatijd, maar was niet op slag verliefd. “Mijn vriend kijkt veel YouTube-filmpjes en stuitte op Disc Golfen”, legt de 22-jarige Eibergse uit over haar introductie in de sport. “Dat leek hem leuk om te doen en dus ben ik, met tegenzin, een keer met hem meegegaan naar een baan. Daar kreeg ik het niet meteen onder de knie, want ik had veel moeite om de techniek onder de knie te krijgen. Na een tijdje kreeg ik het in de vingers en begon ik er veel plezier aan te beleven. En nu, twee jaar later staan we hier. Het kan gek lopen.”

Ze ging bij de Bear Disc Club in Arnhem en had al snel door dat ze er aanleg voor had. “Toen de mannen zeiden: ‘wow, jij gooit ver!’, wist ik dat ik talent had”, zegt Goorhorst. “Ik heb daarna ook elke wedstrijd weten te winnen, maar toch kwam het als een verrassing voor me dat ik vorige week Nederlands Kampioen werd. Daar heb ik alleen maar van mogen dromen”

Sport in opkomst
De sport is sinds de coronapandemie, twee jaar geleden, volgens de Eibergse erg gegroeid. “Het ledenaantal bij onze club is verdubbeld en je ziet dat de wedstrijden steeds competitiever worden. Ook verschijnen er steeds meer banen in ons land, waar we kunnen oefenen. Dat is gunstig, want de meest dichtstbijzijnde is nu anderhalf uur bij ons vandaan. Hopelijk komt er nog eens één bij ons in de buurt.” ‘

Als in Finland
Van een professionele carrière durft Goorhorst niet te dromen: “Daarvoor is de sport nog net te klein. Het is ontzettend leuk om te beoefenen, en ik hoop het nog vele jaren te mogen uitoefenen. Ik hoop er alleen maar op dat het net zo groot wordt als in bijvoorbeeld Finland, waar je in elk dorp een discgolfbaan hebt. Maar voor nu, rijd ik elk weekend samen met m’n vriend naar Arnhem om daar te oefenen.”

Door: REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven