Gaudium Real Estate viert bouw Woonzorgvilla st. Willibrord te Ruurlo


RUURLO – Woensdag 28 september vond de officiële handeling van de nieuwe Woonzorgvilla st. Willibrord aan de Stationsstraat in Ruurlo plaats. Een schitterende (her)ontwikkeling van de voormalige Willibrordus basisschool naar 22 hoogwaardige zorgappartementen met gezamenlijke ontmoetingsruimtes. De eerste reacties zijn lovend. Het complex, dat naar verwachting in maart 2023 wordt opgeleverd, vormt volgens velen een aanwinst voor Ruurlo.

 

Tijdens het feestelijke moment waren onder andere vertegenwoordigers van aannemer Plegt Bouw uit Ootmarsum, zorgexploitant Saamborgh en de Gemeente Berkelland aanwezig. Ook diverse adviseurs en de direct omwonenden bevonden zich onder de genodigden. De eerste reacties zijn lovend: “Een enorme meerwaarde voor het dorp en prachtig dat het bestaande voorportaal is gehandhaafd”, was een veelgehoorde reactie. Onder toeziend oog van de genodigden verzorgde wethouder van Gijssel de symbolische steenlegging in de nieuwe gevel.

De woonzorgvilla dankt haar naam aan de Willibrordusschool die voorheen ruim 85 jaar op deze plaats gevestigd was. Ontwikkelaar Maikel Withaar van Gaudium Real Estate verklaart: “Het karakter van de oude school is in het nieuwe complex nog steeds terug te vinden. Kenmerkend is het voorportaal, dat geheel in oorspronkelijke staat behouden is gebleven en daarmee een belangrijk herkenningspunt is voor de mensen uit Ruurlo.”

 

Het complex krijgt 22 hoogwaardig afgewerkte zorgappartementen met diverse gemeenschappelijke ruimtes en zal geëxploiteerd worden door Saamborgh. De villa is straks helemaal klaar voor de toekomst. Het wordt volledig gasloos gerealiseerd volgens de duurzame BENG-norm en uitgerust met PV panelen en een collectieve luchtwarmtepomp. De grootte van de appartementen varieert, zodat er voor ieder wat wils is. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners vanaf medio 2023 hun woon-/zorgappartement betrekken.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven