Geslaagde Bos en Houtdag in Ruurlo: 500 bezoekers bij open dag van Staatsbosbeheer


RUURLO – Op 17 september organiseerde Staatsbosbeheer een bos en hout dag in Ruurlo. Een open dag waarbij alles te zien, te doen en te leren was over bos, bomen en hout. Staatsbosbeheer blikt terug op een geslaagde open dag met 500 bezoekers. En niet onbelangrijk, tegen alle verwachtingen in ook nog droog en zonnig.

Bos bomen en hout
Sterke trekpaarden lieten hun kracht en vaardigheid zien bij het slepen van bomen. Terwijl er op het terrein en bij de bosexcursie alles werd verteld over het hedendaagse bosbeheer en beheer van landschapselementen. Een bosbouwmachine was er zelfs aan het werk, wie hem wilde besturen kon dat doen bij opleiding Yuverta in de simulator. De mobiele houtzagerij liet vervolgens zien hoe het proces van boom tot plank in zijn werk en wat je er van kan maken. Een populier is voor klompen en een eik voor gebinten, planken en meubels.

Kunstige mensen aan het werk
Daarbuiten kon je je ogen de kost geven bij de werkzaamheden van zorgboerderij Slangenburg, ijzersmid Paul Klaassen en houtkunstenaar Rik Boom. Dankzij de laatste heeft het kabouterpad er een bewoner bij, een boomstam is omgetoverd tot kabouter “Dirk”.

Van alles te doen
Terwijl de kinderen een broodje bakten of vogelhuisje timmerden kon je op het terrein kennis maken met het waterschap, de doolhof, vrijwilligersgroep SVNR en het IVN. Oerkok Theo maakte oersoep voor de hongerige mens en terwijl Heikamp zorgde voor de dorstige bezoekers. En dankzij EHBO Ruurlo en parkeerhulp van buurtvereniging de Bruil is de dag ook nog eens soepel en veilig verlopen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven