Hamelandse paardensport uit de brand met vernieuwde club accommodatie in Geesteren


GEESTEREN – Op 1 oktober 2022 vieren de Hamelandse Ruiters, de Hamelandse Menners en de Hamelandse Ponyclub de opening van hun vernieuwde club accommodatie in Geesteren met een feestelijke ontvangst. Ook geven de drie verenigingen demonstraties van hun sport. Met een verwoestende brand ging het bestaande Clubhuis (1989) in juni 2020 geheel verloren. Ook hindernissen en andere materialen nodig voor de sport waren niet meer te redden. Dat was een grote schok, niet alleen voor de clubs, maar ook voor omwonenden en alle paardensporters uit de regio. Al gauw kwam er van alle kanten hartverwarmend medeleven en steun, zowel in natura als met financiële bijdragen. Zo bracht een veiling op Facebook veel geld op.

Samenwerking
Na de brand werden snel plannen gemaakt voor herbouw en door goede samenwerking van alle betrokken partijen stond er in 2022 een nieuw, eigentijds en duurzaam Clubhuis. Vóór 2020 was al de omheining van het terrein vernieuwd en de bodem verbeterd naar all weather kwaliteit. De Clubs zijn trots op alles wat er bereikt is en zijn degenen die hieraan bijgedragen hebben zeer dankbaar. Daarom is iedereen die de vereniging in wat voor vorm dan ook gesteund heeft, van harte welkom om samen de officiële ingebruikname van de vernieuwde accommodatie te vieren.

Programma
Zaterdag 1 oktober van 14.30 tot 17.00 uur, rond 15.00 uur wordt het lint doorgeknipt, leden van Muziekvereniging “Amicitia” zullen met een serenade de opening muzikaal omlijsten. Daarna zijn er demonstraties van mennen, dressuur en springen voor iedereen die belangstelling heeft voor de Hamelandse paardensport.

Locatie: thv Brokersweg 2, ingang Mensinkdijk, Geesteren.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven