Koninklijke Onderscheiding voor Aaltje Megelink uit Ruurlo

RUURLO – Burgemeester Joost van Oostrum heeft gisterenmiddag, zaterdag 24 september, aan mevrouw A.H. Megelink-Nijland uit Ruurlo de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit. De uitreiking vond plaats tijdens de Hartenwensdag van De Zonnebloem afdeling Ruurlo in het Kulturhus in Ruurlo.

Mevrouw Megelink is bijna 40 jaar actief voor de Ruurlose samenleving
Zij begon als ouderling-kerkvoogd bij de Hervormde Gemeente Ruurlo (1983-1995). Sinds 1995 is mevrouw actief voor De Zonnebloem afdeling Ruurlo in de functies: algemeen vrijwilliger (1995-heden), bestuurslid Activiteiten (2001-2012), lid werkgroep Bezoekwerk (2007-heden), lid werkgroep Wel en Wee (2007-heden) en lid van de werkgroep Activiteiten (2013-heden). Verder was mevrouw gastvrouw bij Verzorgingshuis/Woonzorglocatie De Bundeling (2011-2019).

Haar inzet was en is van bijzondere waarde
De inzet van mevrouw Megelink-Nijland op het terrein van ouderenzorg en religieus leven beantwoordt aan het criterium uit het Ordereglement: “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van haar activiteiten, ontvangt mevrouw Megelink-Nijland de
Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto: De Zonnebloem afdeling Ruurlo 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven