Organisatie kijkt terug op een memorabel Septemberfeest in Borculo

BORCULO – Hoewel de mannen van de tent-commissie nog druk aan het werk zijn om alles weer af te bouwen, blikt de organisatie alvast terug op een boven verwachting geslaagd Septemberfeest. “We hadden er zin in maar spannend was het ook, zoveel nieuwe dingen, hebben we aan alles gedacht?”. Zo geeft de organisatie aan.

Opbouw en borrel op de maandag en dinsdag
De week begon voor een groot gedeelte van Borculo al eerder: het opbouwen van de straatversiering. Door Corona zijn sommige straten er letterlijk jaren mee bezig geweest. En dat heeft z’n vruchten afgeworpen. Als beste buurt in de categorieën Grote straten en Objectenverlichting is de Nobelstraat de glorieuze winnaar. De vakkundige jury was erg te spreken over de actuele thema’s en het juist uitlichten van de de versiering. De winnaars op een rijtje:

Grote straten verlichting: Nobelstraat
Kleine straten verlichting: Spoortstraat
Objecten verlichting: Nobelstraat
Tuinverlichting: Robert Tiessink
Publieksprijs: Hofvoogd

En dan de tent, de nieuwe tent!
Vanaf het weekend is er een start gemaakt aan het opbouwen van de nieuwe tent. Tot in de detail uitgemeten en geplaatst. Een nieuwe tent die gelukkig door velen goed is ontvangen!

Woensdag Eurodag, viswedstrijd, Kleintje Septemberfeest, marktspelen en The Euros
Helaas werden we als organisatie maandags overvallen door het bericht dat de Eurodag anders zou zijn dan we gewend waren. Hierover, maar ook onderdelen zoals de afwezigheid van toiletten en kraampjes kregen we veel terug als feedback. Waar mogelijk hebben we hier op ingespeeld, waar dat niet kon wordt zeker in de evaluatie meegenomen!

De avond werd gestart voor de kinderen met Kleintje Septemberfeest met o.a. dansworkshops door L.G. Dance. Ondertussen viste Casper Menger de grootste vis uit gracht en pakte wijk De Koppel de zege op de marktspelen! En de Prins en Prinses werden bekend: Lara Stoltenberg en Alexsandro Roode! Nog nooit zijn de vogels er zo snel afgekomen! Wil je weten wat alle andere uitslagen geworden zijn? Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.septemberfeest.nl. Met The Euros knalde we zo de eerste feestavond door, dit beloofde wat!

Donderdag Seniorenmiddag, officiële opening en Starstruck
Dat het Septemberfeest onder jong en oud te vieren is, bewijst de grote opkomst voor de Seniorenmiddag wel. Met het zing en cabaretduo Een En Ander werd er polonaise gelopen en meegedeinsd!

En toen de opening, een memorabele. Niet alleen omdat het in de nieuwe tent was maar ook de laatste keer met de aanwezigheid van oud-burgemeester Michiel Alma. Het vuurwerk daarentegen weer als vanouds, alleen dichterbij de tent en daar ging iets mis: bij aankomst had iedereen er wel zin in, direct aansteken die handel dus en toén werd er dus pas op de klok gekeken, nog maar 21.15, deze volgorde moeten we komend jaar dus even omdraaien!

Bedrijvenmiddag, Boegsprietlopen en NOAH
De vrijdag werden de eerste records verbroken, nog nooit eerder zijn er zoveel bedrijvenmiddagmunten verkocht! En dat niet alleen, vrijdag avond stond de bierteller schrikbarend hoog: dit zouden we niet gaan redden. Op de achtergrond is er dus met man en macht gewerkt aan extra bier, op het nippertje!
Ondertussen werd er keihard gestreden door de boegsprietlopers, het is nog niet vaak voor gekomen dat er zo vaak over de boegsprietlopen gelopen is. Uiteindelijk was het Jolein Schuurman die aan het langst eind trok! Vanaf de middag tot in de laatste uurtjes hebben we enorm genoten van NOAH, wat een fantastische band!

Last but not least; de zaterdag!
Zoals altijd: veel te vroeg! Maar oh wat werden we goed onthaald. Eerst op de Eikenlaan om daarna “kort bie” naar de gele oase van Olympia te lopen met Volharding voorop. Voor het eerst dit jaar trapte de dames van het bestuur het vogelschieten voor vrouwen af. Wat een groot succes, de aanmeldingen waar dit jaar meer dan verdubbeld! Komend jaar mogen we ontbijten bij Len van Balen Blanken en Malinda Otten
Voor het eerst dit jaar de zaterdag doorkomen zonder de optocht, even wennen maar ondertussen werd er ook reikhalzend uitgekeken naar het Septoberfest met Wahnsinn. En Wahnsinn werd het! In bijpassende kleding werd er op de tafels gedanst, fantastisch!

En voor de echte strijders tussen ons: werd de zaterdag afgesloten met DJ en The Velvet Roses.

“Het was een jaar met enorm veel veranderingen die voor het grootste gedeelte goed zijn ontvangen. Alle feedback die we hebben gekregen nemen we mee in de evaluatie. We kijken terug op een geweldige editie die niet kan bestaan door alle vrijwilligers die we hebben zien groeien met meer dan 100 nieuwe. Wij zijn trots, moe en voldaan!”.  Aldus het Bestuur van de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen.

Jaime Lebbink maakte heel veel foto’s:

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven