Schrijfster Willeke Brouwer op SBO Diekmaat en Da Vinci Berkelland


NEEDE – In aanloop naar de kinderboeken week, die start op woensdag 5 oktober, brengt kinderboeken schrijfster Willeke Brouwer een bezoek aan SBO Diekmaat en Da Vinci Berkelland. Willeke is illustrator, cartoonist en schrijfster van de kinderboeken serie “ Sylvester” en “Lotte laat maar”. Tijdens haar bezoek gaat Willeke samen met de leerlingen cartoons maken en legt ze uit hoe ze te werk gaat bij het illustreren van boeken. Ze gebruikt verschillende materialen in haar werk, zoals acrylverf, aquarel, kleurpotlood, inkt en stift.

Leesplezier
Lezen is een van de belangrijkste vaardigheden op school. Bij het goed leren lezen, staat leesplezier voorop. Door op een positieve manier aandacht te besteden aan het lezen, ontdekken de kinderen vaak hoe leuk lezen eigenlijk is. Op woensdag 5 oktober start de kinderboeken week op SBO Diekmaat en Da Vinci feestelijk met een openingsdans. De leerlingen zijn inmiddels druk aan het oefenen met de Gi Ga Groendans. Gi Ga Groen is het thema van de kinderboeken week. Volgende week bezoeken een aantal groepen Natuurpark Kronenkamp in Neede voor een natuurspeurtocht. De jongste leerlingen gaan dieren voeren in het Ter Wheeme park.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven