Unieke avondwandeling door bedrijven, groen en historie

BERKELLAND/OOST-GELRE – Een bijzonderewandeltocht bij kunstlicht, dwars door bedrijven, over terreinen en langs historische plekjes. Op vrijdag 16 september kan dit. Vanuit het centrum van Groenlo, maar ook over het gezamenlijk Berkellands bedrijventerrein de Laarberg en omgeving.

De eerste Achterhoekse Nightwalk is ongeveer 10 kilometer lang. Na de start bij de Oude Callixtus, gaat de tocht via het oude centrum, langs en door tal van bedrijven. Bedrijven openen deze avond de deuren en geven een uniek inkijkje. Theo Helmers mede-organisator vanuit Berkelland verheugt zich er al op. “Je wandelt door magazijnen, werkplaatsen, kantoren, showrooms en productieruimtes. De Nightwalk is in andere delen van het land waanzinnig populair. Tijd om dit ook in onze regio te introduceren!”

 

Startschot klinkt om 20.00 uur
Vanaf 19.00 uur kun je je aanmelden bij de Oude Callixtus in Groenlo, waar de wandelaars een lampje ontvangt. Er wordt begonnen met een warming-upje. Vervolgens start om 20.00 uur de wandeling. Onderweg zijn op verschillende plekken muziek en acts. Halverwege de Nightwalk ontvangen de deelnemers een drankje en is er gelegenheid voor een sanitaire stop. De Nighwalk wordt afgesloten met een gezellige party in de Oude Callixtus alwaar ook de opbrengst van de avond bekend wordt gemaakt.

 

“We organiseren met onze Lionsclub tal van evenementen ten behoeve van goede doelen”, legt Helmers uit. “Deze keer is het voor stimulering van muziekonderwijs voor kinderen. Instrumenten blijven duur en niet voor alle kinderen weg gelegd. We willen hier graag een steentje aan bijdragen. Het is mooi dat bedrijven en instellingen de deuren willen openen voor deze gelegenheid!” Theo Helmers sluit niet uit dat de Nightwalk in de toekomst ook vanaf een Berkellandsekern wordt georganiseerd. “Als Berkellands raadslid zal ik hier zeker moeite voor gaan doen!”

Inschrijven kan vanaf nu
De kosten voor de deelname bedragen 7,50 euro per persoon in de voorinschrijving en 10 euro op de vrijdagavond 16 september zelf. Aanvullende informatie en online inschrijven kan via www.nightwalkoostgelre.nlOok zijn de kaarten te koop bij de kantoren van Steentjes in Eibergen, Ruurlo, Lichtenvoorde en Groenlo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven