Zomerprogramma creatieve inloop 60+ in Ruurlo krijgt vervolg


RUURLO – In juli en augustus werd elke woensdagmorgen in het Kulturhus in Ruurlo een creatieve inloop voor 60+ers georganiseerd. Elkaar ontmoeten en samen een creatieve/kunstzinnige activiteit ondernemen werd daarin gecombineerd. Na 9 goed bezochte ochtenden is dan ook besloten om dit programma ook dit najaar, op de donderdagochtend, door te zetten.

Wekelijks
Vanaf donderdagmorgen 8 september kan eenieder wekelijks de Creatieve inloop voor 60+ in het Kulturhus in Ruurlo bezoeken tussen 10.00-11.30 uur. Elke week is er een kunstdocent die een laagdrempelige creatieve opdracht voorbereid en begeleid.
Ook is er elke donderdagmorgen een gastvrouw of gastheer aanwezig die zorgt voor koffie en thee. Per ochtend wordt van de deelnemers een bijdrage van 2,50 gevraagd. Deelnemers hoeven zich niet van tevoren aan te melden.

KunstKring
Culturije, de stichting die werkt als aanjager van kunst en cultuurprojecten in de gemeente Berkelland, heeft de organisatie van deze inloop opgepakt in samenwerking met KunstKring Ruurlo. ‘We zijn heel blij te merken dat deelnemers het aanbod deze zomer zo hebben gewaardeerd. De dames en heren waren geregeld onder de indruk van een eigen kunstwerk dat die ochtend was ontstaan. Onderling ontstonden geanimeerde gesprekken, maar er werd ook heerlijk individueel gewerkt. Vanuit KunstKring Ruurlo en Culturije weten we dat kunst en creativiteit veel plezier en verbinding kan brengen. Erg leuk dat mensen dat in deze inloop ook weer ervaren’, aldus Joske Elsinghorst van Culturije.

Docenten
Inmiddels hebben drie kunstdocenten en 3 gastvrouwen zich verbonden aan deze inloop. Zij verzorgen bij toerbeurt het programma en de ontvangst. We versterken graag ons enthousiaste groepje met nog 2 of 3 vrijwilligers die ook als gastheer of gastvrouw ingezet willen worden. Mocht daar meer van willen weten? Mailt u dan naar [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven